7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

İlk seferinde protesto edildi

Eskişehir’de tramvayın hizmete girdiği ilk gün, ulaşım hizmetinden yararlanamayıp uzun süre durakta bekleyen yüzlerce vatandaş belediyeye yürüdü.

Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp, tramvay yolunu ulaşıma kapatan gruba, polis müdahale etti. Eylemi provoke etmekle suçlanan 10 kişi gözaltına alındı.


Akşam evlerine dönemeyip, duraklarda uzun kuyruklar oluşturan Eskişehirliler, İki Eylül Caddesi Esnaf Sarayı önünde tramvay yolunu trafiğe kapattı.

Tramvayların geçişine bir süre izin vermeyen vatandaşlar, polislerin kendilerini uzaklaştırmasıyla yol kenarına çekildi. Tramvayları yuhalayıp daha sonra tekrar yola inen vatandaşlar, sloganlar eşliğinde Büyükşehir Belediyesi’ne kadar yürüdü.

Emniyet yetkilileriyle tartışan bazı vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen gelene kadar yoldan çekilmeyeceklerini söyledi.

Büyükerşen’i istifaya çağıran bir grup ise, belediyenin tramvayı hizmete sokarken dolmuş ve otobüsleri aynı güzergahta seferden çekmesi ve tramvayların yetersiz olmasını eleştirdi.


Bu arada belediye önünde çok sayıda çevik kuvvet polisi görev aldı. Tüm ikazlara rağmen dağılmayıp yolu açmayan bazı vatandaşlar, İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel’in olay yerine gelmesinin ardından raylarda oturma eylemi başlattı.

Bunun üzerine eylemcilere çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Eylemi provoke etmekle suçlanan 10 kişi, yaka paça gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Emniyet Müdürü Savaş Yücel, "Eskişehir’i 20 ipsiz, çulsuz, serseriye bırakmam" açıklamasını yaptı.

Eskişehir-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 11:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?