3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

İnsan Hakları Komisyonu dava izlemeye geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Sözcüsü ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa Milletvekili Atilla Maraş, Eskişehir’de bir kişinin polis kurşunuyla ölümü hakkında açılan davanın duruşmasını izleyeceklerini söyledi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeleri Şanlıurfa Milletvekili Atilla Maraş, Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan ve uzman İzzet Eroğlu, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı’yı ziyaret etti. Daha sonra katıldıkları insan hakları il kurulu toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Komisyon Sözcüsü Atilla Maraş, tüm il ve ilçelerde valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde insan hakları kurulları bulunduğunu ifade etti.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nun ülkenin 81 ilini heyetler halinde dolaştığını kaydeden Maraş, "Eskişehir’de de bir takım görüşmeler yapacağız. İlin savcısı, emniyet müdürü ve jandarma komutanıyla görüşmelerimiz olacak. Bunlar, rutin ve belli periyotlarla yaptığımız çalışmalardır. İlgili kişilerle görüşmeler yapıp cezaevinde incelemelerde bulunduktan sonra yarın da bir davanın duruşmasını izleyeceğiz. Eskişehir’de yaptığımız incelemelerden sonra rapor hazırlayıp, Ankara’ya döneceğiz. İnsanın olduğu her yerde insan hakları ihlali olabilir. Bizim görevimiz bu ihlalleri tespit edip, gerekli yerlere bildirmektir" dedi.

Atilla Maraş, bir basın mensubunun sorusu üzerine, "Yarınki duruşmayı gözlemci olarak izleyeceğiz. Bir işlem yapmamız söz konusu olamaz" diye konuştu.

17 Şubat’ta meydana gelen olayda, Çifteler Belediyesi’nde işçi olarak çalışan Seydi Battal Özcan’ın (43) öldürülmesiyle ilgili Mahmudiye İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli tutuklu polis memuru Hüseyin Duran (29) hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun 448. maddesine göre "kasten adam öldürmek", tutuksuz diğer polis memurları Vedat Aktaş (34) ile Murat Kayalı (34) hakkında da suça iştirak ettikleri iddiasıyla Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Davanın ilk duruşması yarın yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 17:01:10
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 13:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?