5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

İntihar olaylarında korkutan artış!

ESKİŞEHİR'DE İNTİHAR OLAYLARININ ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Günde ortalama 5 kişinin intihara teşebbüs ettiği Eskişehir'de, aynı gün işsiz bir vatandaş 10 katlı binanın çatısına çıkarken, eşinden ayrı yaşayan bir genç de kendini astı.

Edinilen bilgiye göre 38 yaşındaki işsiz M.Ç., İstiklal Mahallesi İki Eylül Caddesi'nde 10 katlı bir binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine polis, 112 ve itfaiye ekipleri geldi. İşsiz vatandaş, bir anlık dalgınlığından faydalanan polisler tarafından yakalanarak aşağıya indirildi. M.Ç. önce hastaneye, sonra da ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Bu arada caddede toplanan çok sayıda vatandaş, olan biteni meraklı gözlerle seyretti.

Öte yandan aynı saatlerde 71 Evler Mahallesi'nde bir evde ikamet eden H.Z.'nin (28), evin kömürlük kısmında tavana bağladığı iple kendini asarak intihar ettiği öne sürüldü. Yakınları tarafından bulunan gencin cenazesi, olay yerindeki incelemenin tamamlanmasının ardından otopsi yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi. H.Z.'nin bir süredir ayrı yaşadığı eşinden boşanmak üzere olduğu, bu sebeple intihar etmiş olabileceği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kentte her gün ortalama 5 kişinin çeşitli sebeplerle bunalıma girip genellikle ilaç içerek ölmek istediğini belirten yetkililer, şehirdeki intihar olaylarının sebepleri ve alınabilecek tedbirler için bilimsel araştırma yapılması gerektiğini savundu.

ESKİŞEHİR'DE İNTİHAR OLAYLARININ ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:23:05
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?