3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

İranlılar açlık grevinde

Eskişehir’de yaşan 7 İranlı, İçişleri Bakanlığı’nın kendilerini mülteci olarak kabul etmemesinden dolayı, 8 gündür açlık greviyle seslerini duyurmaya çalışıyor. 8 gün önce açlık grevine başlayan İranlılar, Birleşmiş Milletlerin kendilerini mülteci olarak kabul ettiğini dair belgeleri gösterirken, kendilerine yardım edilmediğini iddia etti.

4 yıl önce İran’daki rejimden kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Eskişehir’in Orhangazi Mahallesi’ne bir evde yaşayan İran vatandaşları Galawijj Fatahi (20), Farhade Fatahi (45), Hasine Fagi (32), Jamil Fathi (27), Abobakre Gadery (37), Gader Fishali (62) ve Sam Fizy (25), Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’ndan gelen yazıda kendilerinin mülteci olarak değil, turist olarak kabul edilmelerini protesto ettiklerini söyledi.

8 gün önce açlık grevine başlayan İranlılar, Birleşmiş Milletlerin kendilerini mülteci olarak kabul ettiğini dair belgeleri gösterirken, kendilerine yardım edilmediğini iddia etti.

Kendilerine çalışma ve başka ülkeye çıkma izni de verilmediğini ileri süren İranlı vatandaşlardan Farhade Fatahi, "4 yıl önce bin 500 İranlı Türkiye’ye geldi. Sıkıntılarımız büyük. Kendi imkanlarımızla geçinmeye çalışıyoruz. Dünyaya sesimizi duyurmak istiyoruz. Açlık grevimize sonuç alana kadar devam edeceğiz" dedi.

Açlık grevine tek bayan olarak Galawijj Fatahi katılırken, eyleme destek olan 8 yaşındaki Şenyar Gadery de dikkati çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 15:57:07
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 15:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?