6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

İş isteyenleri işveren yaptı!

Eskişehir'in Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, "İstihdam projelerimiz sayesinde, bize iş için müracaat eden vatandaşlarımızı işveren konumuna getirdik" dedi.

2004 yılında hayata geçirdikleri Odunpazarı Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları'nın (OMEK), Anadolu'nun en büyük halk üniversitesi olma yolunda ilerlediğini belirten Sakallı, 50'yi şkın eğitim branşıyla OMEK’in istihdama yaptığı olumlu katkının özelikle ev hanımları üzerinde büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Başkan Burhan Sakallı, aynı projeyi desteklemek maksadıyla yürütülen Odunpazarı Belediyesi Kadın El Sanatları Pazarı (OKEP) ile ev hanımlarına ürettikleri el emeği, göz nuru ürünleri satarak, ev ekonomilerine katkı sağlamalarına imkan verdiklerini kaydetti. İstihdam ve katma değer üreten projelerin sadece mesleki bilgi ve beceri kazandırmakla sınırlandırılamayacağını vurgulayan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, "İstihdam olanağı sağlayan her alanda belediyemiz ilk ve örnek projelere imza atmayı hedefledi. Odunpazarı Evleri Yaşatma projemiz ile gün yüzüne çıkan tarihi konaklar, eşsiz tarihi atmosferleri ile geleneksel lezzetlerin sunulduğu lokanta ve kafelere dönüştü ve bölge halkına yeni iş alanları kazandırdı. Aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Atlıhan Geleneksel El Sanatları Çarşısı ile onlarca lületaşı, gümüş, cam ve çömlek ustalarına yeni satış alanları kazandırıldı. Bu arada, uluslararası platformda bir çok dünya ülkesi tarafından uygulanan Nobel ödüllü MicroKredi Projesi de Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), Eskişehir Valiliği ve belediyemiz işbirliğiyle uygulamaya konuldu. Şuan bu projeyle 155 girişimci ev hanımı, mikro krediden faydalanarak kendilerine gelir sağlayan çalışmalara imza attı" diye konuştu.

Sakallı, bugüne kadar bölge halkının refahını artırıcı projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını anlatarak, şunları söyledi:

"İstihdam projelerimiz sayesinde, bize iş için müracaat eden vatandaşlarımızı işveren konumuna getirdik. Sadece Vadişehir Konutları’nın yapım aşamasında 3 binin üzerinde vatandaşa istihdam olanağı sağlandı. TOKİ ile birlikte hayata geçirdiğimiz toplu konut çalışmaları ile kente 400 milyon YTL'lik bir kaynağın sirkülasyonunu sağladık."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 15:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?