3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

İşçiler 1 Mayıs'a hazırlanıyor

İŞÇİLER 1 MAYIS'A HAZIRLANIYOR

Eskişehir'de Türk İş İl Temsilciliğinde biraraya gelen emek örgütleri temsilcileri 1 Mayıs'ı birlik, mücadele ve dayanışma günü kutlamalarının ortak yapılması yönünde görüş ve irade birliği içinde olduklarını dile getirdiler.

Emek örgütleri adına konuşan Türk İş İl Temsilcisi Nejat Kılıç; Türk, İş, Hak İş, DİSK, Memur-Sen, Kamu Sen, KESK, TMMOB, TTB, TEB, TÜED, TÜRMOB konfederasyonlarının ve genel merkezlerinin almış olduğu karan sonucunda 1 Mayıs'ün ülke genelinde kutlanacağını söyledi.

1 Mayıs'ı Eskişehir'de de kutlayacaklarını belirten Kılıç, "Emeğin kazanılmış haklarına yönelik saldırılara, işsizliğiin ulaştığı kitlesel boyutlara, yoksullağa, kuralsız, güvencesiz esnek çalışma biçimlerine taşeronlaşmaya, sendikal hak ihlallerine, düşünce özgürlüne yönelik girişimlere, ekolojik çevrenin katledilmlesi ile emekçilerin uğradığı tüm haksazlıklara karşı, Emek, Barış, Özgürlük ve Demokrasi için l Mayıs'ta alanlarda olacağız" dedi.

Kılıç, 1 Mayıs'ta dayatılan 'ileri demokrasi' yalanını değil, emeği kucaklayan gerçek demokrasi talebini alanlarda haykıracaklarını ve Eskişehir halklını 1 Mayıs'ı birlikte kutlamaya davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 15:53:00
Güncelleme :20 Nisan 2011 Çarşamba 19:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?