3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

İsrail öfkesi notalara döküldü

Eskişehir'de bir müzik öğretmeni, İsrail'e tepki amacıyla bestelediği şarkıyı stüdyoda seslendirdi.

Bir kolejde müzik öğretmeni olan Şafak Yaşar (26), Filistin'de katliam yapan İsrail'e kendi bestelediği şarkıyla tepki gösterdi. "Filistin'e" adını verdiği şarkıyı Ankara'da stüdyoya girip seslendiren Yaşar, yaklaşık 10 senedir müzikle ilgilendiğini söyledi.

Bugüne kadar birçok beste çalışması yaptığını belirten Şafak Yaşar, "Son zamanlarda İsrail'in Filistin'e yaptığını ben zulüm olarak nitelendiriyorum. Bu zulme duyarsız kalmamak adına zaten içimde bir kıpırtı vardı, müzik adına bir şeyler olacağını hissediyordum. Bir gün okulda öğle yemeği yerken, nasıl oldu ben de bilmiyorum, içimden bir ses hızlı adımlarla müzik odasına çıkmamı söyledi ve gittiğimde direkt piyanonun başına oturdum. Bu şarkı, belki hayatımda en çabuk yaptığım ve içime en çok sinen eser oldu. Duygularımı, düşüncelerimi bu şekilde dile getirmeye çalıştım. Buradaki mesaj, oradaki insanlara kesinlikle yüreğimizi açmamız gerektiğidir. Her şey parayla pulla zaten olmuyor. Bazen bir gülücük milyonlara değer, bunu da şarkı sözünde belirttim.

Bu hikaye böyle başladı. Sonra bunu bir kayıt altına almamız gerektiğini düşündüm. Ankara'daki müzisyen arkadaşlarım da bana destek verince ortaya böyle güzel bir şey çıktı. Biz öncelikle sadece tek gitar, bir hatıra kayıt yapmayı ya da bunu çeşitli kitlelere ulaştırmayı istiyorduk. Ancak dediğim gibi, müzikal açıdan işin bu boyuta gelebileceği hiç aklımıza gelmemişti. Stüdyoya girdikten sonra ortaya bambaşka bir şey çıktı, çok içimize sindi. Benim yaptığım beste bir tepki. Dünyadaki hiçbir şey, yanlışa karşı bile olsa, zorbalıkla, savaşla olamaz. Buna tepkisiz kalamadım. İçimden gelenleri yansıttım" dedi.

Güfte ve bestesi Şafak Yaşar'a ait olan "Filistin"e adlı şarkının sözleri ise şöyle:

"Aç Türkiye yüreğini
Aç ki duysunlar barış seslerini
İnsanlar nasıl donar, bakar
Aç susuz muhtaç çocuklara

Uzat elini, dinle
O çığlıklarda ne hayatlar var
Yapabildiğin kadar dokun onlara
Bazen bir gülücük değer milyonlara

Savaşları marifet bilenlere
Küçücük yürekleri ezip geçenlere
Her şeye para, toprak ve ölüm diyenlere
Sen isyan et Türkiye
Sabır dile, dua et ölenlere."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 18:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?