6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

İsrail protestosunda gözyaşı

Eskişehir'de yüzlerce vatandaş, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıyı protesto etti. Bazı vatandaşlar, saldırıda ölen Filistinliler için dua ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Anadolu Gençlik Derneği Eskişehir Şubesi'nin Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi önünde düzenlediği İsrail'i protesto eylemine, çeşitli sivil toplum örgütleri ve partiler destek verdi. Protestoya katılan vatandaşlar, Filistin bayrağı ile, "Ellerin kırılsın İsrail" yazılı pankartlar ve fotoğraflar taşıyıp atkılar taktı. İsrail ordusuna lanet yağdırarak tekbir getiren grup, "Hamas'a selam, direnişe devam", "Kahrolsun İsrail", "Osmanlı'yı arıyor, Ortadoğu yanıyor" şeklinde sloganlar attı.

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Emin Irmak, "Siyonist İsrail devleti, terörle başlayan kara tarihine dünyanın gözleri önünde kara bir sayfa daha ekledi. Siyonist devlet, işgal ettiği Filistin topraklarında masum Filistinliler üzerine hava saldırısı ile ölüm yağdırmaya devam etmektedir. Filistin meselesi, dünyadaki huzurun bir eşiği haline dönüştü. Bu eşik, haklı olanın hakkının teslim edildiği bir çözüme kavuşmadan aşılamayacaktır. Eşiği aşmak için yıllarca bölgeyi barış ve huzur içinde yönetmiş bir ceddin mirasçısı ve temsilcisi Türkiye'ye de büyük görevler düşmektedir" dedi.

Basın açıklamasından sonra yapılan duaya toplu halde katılan vatandaşların birçoğunun Filistin'de ölen Müslümanlar için gözyaşı döktüğü gözlendi. Grup, daha sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 18:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?