3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

İsrail'e büyük öfke!

Eskişehir'de bir grup vatandaş, Gazze'ye yaptığı saldırılardan dolayı kınadıkları İsrail'in bayrağını yaktı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından cuma namazı sonrası Taşbaşı Kültür Merkezi önünde düzenlenen İsrail'i protesto eylemine, çok sayıda vatandaş katıldı. Reşadiye Camii'nde Gazze'de öldürülen Filistinli Müslümanlar için kılınan gıyabi cenaze namazına katılan vatandaşlar, daha sonra sloganlar eşliğinde merkezin önüne kadar yürüdü.

Burada gerçekleştirilen protesto gösterisinde tekbir getiren vatandaşlar; oyuncak bebekler, Filistin bayrağı, dövizler ve fotoğraflar taşıdı. Vatandaşlar, "Kahrolsun
İsrail", "Hamas'a selam, direnişe devam", "Mehmetçik Gazze'ye", "Dişe diş, kana kan, intikam, intikam", "Katil İsrail ve Amerika", "Vur vur Hamas vur, İsrail'e vur" şeklinde sloganlar attı.

Anadolu Gençlik Derneği Eskişehir Şube Başkanı Emin Irmak, yaptığı konuşmada, dünyanın yeni bir vahşi soykırım girişimlerinden birini yaşadığını belirterek, "Irkçı emperyalistlerin başını çektiği İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştiriyor. İsrail, şimdi en ağır silahlar, bombalar ve füzelerle Gazze halkını yok etmeye çalışıyor. Siyonist devlet İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde Filistin'de insanlık dışı saldırısına devam etmektedir" dedi.

Filistin davasının İslam ümmetinin ortak davası olduğunu ifade eden Irmak, "Bizim bu büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmamız mümkün değildir. Bu saldırılar, İsrail'in kana doymadığının bir göstergesidir. Bu, siyonist İsrail'in Filistin'de yaptığı ne ilk, ne de son katliamdır. İsrail, telin ve kınamadan anlamaz. O ancak müeyyideden anlar. İslam ümmeti, artık acizliği bir kenara bırakıp İsrail'e hak ettiği karşılığı vermelidir. Amerika'ya, İsrail'e, şirketlerine 'hayır' deme zamanı gelmiştir" diye
konuştu.

Basın açıklamasının ardından İsrail bayrağı ateşe verildi. Eyleme katılanlar, ayaklarıyla çiğnedikleri İsrail bayrağının yakılmasından sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?