9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

İzinsiz 8 bilboard kesilerek kaldırıldı

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi, üzerlerinde AKP’nin seçim propaganda afişleri bulunan 8 bilboardu kaynak makinesiyle keserek kaldırdı. AKP’liler olaya tepki gösterdi. DSP'li Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, AKP’li Tepebaşı Belediyesi’nin izin almadan ana caddelere bilboard koyduğunu öne sürdü. Taraflar karakola giderek birbirlerinden şikayetçi oldu.


Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün gece İsmet İnönü Caddesi ile Tepebaşı kavşağındaki üzerlerinde AKP’nin afişlerinin bulunduğu belirtilen 8 bilboardu kaynak makinesiyle keserek kaldırdı. Bilboardların kaldırıldırıldığını öğrenen bir grup AKP’li, belediye ekiplerine engel olmak istedi. Çıkan tartışma sonrasında taraflar polis merkezine giderek birbirlerinden şikayetçi oldu.

AKP’LİLER BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ SUÇLADI

AKP İl Başkanı Murat Canözer konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi’ni suçlayarak şunları söyledi:

“Seçim sürecine girdiğimizde özellikle son 10 günlük süreç içerisinde İlçe Seçim Kurulu Eskişehir’de gerek büyükşehir belediyesine gerekse alt belediyelere ait bilboardlarla ilgili tespitler yapıldı. Bu tespitler neticesinde gerekli kura işlemleri tamalandı. Bunların partiler tarafından kullanılmasının önü açıldı. Bu çerçevede AKP'linin de Tepebaşı bölgesinde bu sisteme, bu yasaya uygun olarak kiralamış olduğu, kullanmaya başladığı bilbordlar dün gece saat 24.00’te büyükşehir belediyesinin kamyonları ve araçları zabıta eşliğinde o bölgedeki bilboardları üzerini kapatarak değil, tam olarak kökünden kaynak makineleriyle kesilerek imha edildiği görüldü.”

Bunun üzerine söz konusu bilboardların işletmecisi şirketin, o bilbordları kullanıcıları olarak kendilerinin ve Tepebaşı Belediyesi'nin mülk sahibi sıfatıyla gereken müracatlarda bulunduklarını belirterek şöyle devam etti:

“Olay mahallinde emniyet güçlerinin de tespiti oldu ve bu olay karakola yansıdı. Bunlar hoş değil. Seçim çerçevesi içinde bugüne kadar her şey centilmenlikle yapılıyordu. Ama ne yazık ki son günlerde özellikle büyükşehir belediyesi bu konuda bence sınırları ve yetkililerini aştı. Hukuksuz bir şekilde tamamen kamu malına zarar verecek bir şekilde böyle bir eylemin içine girdiler. 6- 7 aydır orada duran billboardları kaldırmak Eskişehir adına acı verici. Bundan dolayı üzüntülerimi belirtiyorum. Bana göre yakışıksız bir durum. Kendilerine göre fayda sağlamaya çalışıyorlar. Seçime iki gün kala yapılmak istenen şey AKP’nin kendisine yasal çerçeveler içerisinde tanıtımının engellenmesidir. Bunun da yasal sonuçları vardır. Ama bunlar yasal sonuçlarına katlanıp siyasi sonuçlarından medet ummuşlardır.”

‘İZİN ALMADAN KONULDU’

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, Tepebaşı Belediyesi’nin izin almadan büyükşehir belediyesinin sorumluluk bölgesindeki ana caddelere bilboardlar koyduklarını söyledi. Belediye yetkilileri, bilboardların kaldırılması için Tepebaşı Belediyesi’ne uyarı yazısı gönderdiklerini belirtti. Bir belediye yetkilisi konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Büyükşehir belediyesine ait kentte 212 bilboard bulunuyor. Bunlar seçimler nedeniyle İlçe Seçim Kurulu’nun görüşü doğrultusunda siyasi partilere eşit olarak kiralandı. Bu bilboardlarda bir sorun yok. Ancak AKP’li Tepebaşı Belediyesi, büyükşehir belediyesinin sorumluluk alanında bulunan caddelere izin almadan bilboardlar koydu. Bunların kaldırılması için uyarıda bulunduk. Tepebaşı Belediyesi'nin bir kısmı büyükşehir belediyesinin sorumluluk alanında olan 150’ye yakın bilboardun da AKP’lilerin afişi bulunuyor. Bu konu bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren bilboardların izinsiz olarak konulmasıdır. Bunların 8’i ekiplerimiz tarafından kaldırıldı. Karşılıklı olarak şikayetler yapıldı. Tepebaşı Belediyesi’nin bu bilbordları ne şekilde hangi şirkete ihaleye verdiğini de bilmiyoruz. Çünkü bu bilboardların üzerinde firmanın adı da yoktu. Biz yasal çerçevede sorumluluk alanımıza izinsiz konulan bilboardları kaldırdık.”


DHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 16:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?