8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

İzni olmayana sulama yasak!

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Porsuk Çayı'ndan sulama yapan köylerde kuraklık tehlikesi sebebiyle bir dizi tedbir aldıklarını söyledi. 

Çalışıcı, yaptığı açıklamada, ilkbahar mevsiminin yağışsız geçmesi sebebiyle özellikle Porsuk Çayı'ndan sulama yapan köylerde su yetersizliğinden kuraklık tehlikesinin baş gösterdiğini belirtti. Bu yüzden, DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından sulama kooperatiflerine üye olmayan ve sulama izni bulunmayan kişi ya da kuruluşların Porsuk Çayı'ndan sulama yapmalarının önleneceğini kaydeden Vali Kadir Çalışıcı, "Tarım İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlükleri ve sulama kooperatifleri tarafından üyelerin sulama yaptıkları alanlar devamlı olarak denetlenecek ve düzensiz ya da israfa varan sulamalar engellenecektir. Porsuk Çayı'nın üstünde DSİ Bölge Müdürlüğü ya da Özel İdare tarafından yapılan tsislerin haricinde hiç bir tesise izin verilmeyecek. Varsa olanlar DSİ Bölge Müdürlüğü, kaymakamlıklar ve muhtarlıklar tarafından söktürülecektir" dedi. 

Çalışıcı, Porsuk Çayı'ndan toprak kanallarla ya da salma su ile yapılan sulamaların en kısa zamanda beton kanallara ya da kapalı sisteme dönüştürülmesi için İl Tarım Müdürlüğü'nce ve sulama kooperatiflerince gerekli çalışmalara başlanacağını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Kaymakamlar ve sulama kooperatifleri, işin takipçisi olacaklardır. Bu emir, İl İdaresi Yasası'nın 66. maddesi uyarınca olup, uymayanlar TCK'nın 526. maddesi uyarınca cezalandırılacaklardır."
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 17:50:10
Güncelleme :25 Mayıs 2007 Cuma 14:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?