6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Jandarmadan dolandırıcıya suçüstü

Eskişehir ve Bursa'da sahte ehliyet, ruhsat ve çalıntı kamyon ile dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonla suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi görevlileri, çalıntı olduğu belirlenen 34 YOU 50 plakalı kamyon ile 6 ton şekeri başka bir kente götürmek için bir firmayla anlaşan S.S.'yi (42), Organize Sanayi Bölgesi'ndeki kamyon garajına düzenlediği operasyonla yakaladı.

Kamyona şeker yüklerken gözaltına alınan zanlının yapılan üst aramasında, 2 sahte ehliyet ve çalıntı ruhsat ele geçirildi. Jandarmanın yaptığı araştırmada S.S.'nin, bir süre önce Bursa'da bir fabrikadan 30 bin dolar değerindeki ipek kumaş ve iplik çalınması olayından dolayı da arandığı ortaya çıktı.

Son günlerde Türkiye genelinde, özellikle batı illerinde nakliye dolandırıcılığı olaylarında artış gözlendiğini belirten yetkililer, sanayicilerin yük verdikleri kişilerin güvenilir olup olmadığını iyi araştırmaları ve daha dikkatli davranmaları gerektiğini vurguladı.

İşlemleri tamamlanan zanlı S.S., "dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, güveni kötüye kullanma ve çalıntı araç kullanma" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?