6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Kaçak kazı yaparken ormanı yaktılar!

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka beldesinde, kaçak kazı yapmak isteyen şahıslar tarafından çıkarıldığı iddia edilen orman yangınında 1 hektarlık alan yandı.

Edinilen bilgiye göre Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka beldesinde, saat 09.30'da Seyricek Yangın Gözetleme Kulesi'nin dumanı görmesi ile harekete geçen itfaiye ekipleri, yangının etrafını kısa sürede çevirdi.

Büyükyayla'da başlayan yangına Kırka Belediyesi, Boraks İşletme Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü'nün itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Karaçam ağaçlarıyla kaplı sarp kayalık bir arazideki 1 hektarlık ağaçlık alanda çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı.

Ekipler ilk etapta yangının yıldırım düşmesi sonucu çıktığını düşünürken, yangın mahallinde bulunan bir jeneratör ile şüpheli şahısların kaçtığı bilgisi, yangının defineciler tarafından çıkarıldığı ihtimalini kuvvetlendirdi.

Bölgeden kaçan ve plakası belirlenen araçtaki şahısların yakalanmasına çalışılıyor. Yangın alanında bulunan jeneratöre el konulurken, ormanlık alanda tam söndürülmemiş bir kamp ateşinin de bulunduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 16:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?