6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Kadın Merkezi'ni Başkan açtı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Kadın dövülecek, horlanacak, kucağından ve eteğinden çocuk eksiltilmeyecek varlık olarak görülmemeli" dedi.

Büyükerşen, Arifiye Mahallesi Sıcak Sular Sokağı eski Sular İdaresi binasının 2. katında oluşturulan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, kadınların birçok meselesi olduğunu belirterek, bu sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Kadının bazı çevrelerce hor görüldüğünü dile getiren Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, "Bazı yerlerde kadınlar için 'eksik etek, kaşık düşmanı' gibi deyimler kullanılıyor. Bu büyük bir haksızlık. Eşlerine şiddet uygulayan erkekler, annelerinin de bir hanım olduğunu akıllarına getirseler, belki o şiddeti uygulamazlar. Kadın dövülecek, horlanacak, kucağından ve eteğinden çocuk eksiltilmeyecek varlık olarak görülmemeli. Erkeklerle aynı haklara sahip insanlar olarak görülmeli. Eşlerimiz de, analarımız gibi saygıya değer kadınlar olarak görülmeli ve yorumlanmalıdır. Bütün uygar ülkeler, bu meseleyi halletti. Şiddete maruz kalan, tecavüze uğrayan kadınların hakları, biz erkeklerin hakları ne ise ona eşittir. Evvela insandır. Çocuklarımızın ve ana babalarımızın bakıcısıdır" diye konuştu.

Başkan Büyükerşen, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'nde görev yapan kadın avukat ve doktorların kadınlara sağlık, aile içi meseleler ve çocuk yetiştirme gibi hususlarda yardımcı olacağını kaydederek, şunları söyledi:

"Kadınların da birbirleriyle dayanışma içinde olması gerekiyor. Kadınlar derdini söyleyemeyen, içine kapanık, hayata küsen, kadın olduğuna kahreden insanlar olmamalı. Bunu sağlamak zorundayız. Kadınlarımız kıymetlidir. Kadınlarımız namusludur. Kadınlarımız en az bizim kadar güçlü ve bizim kadar hak ve yetkilere sahiptir. Bu merkezin bunun bir başlangıcı olmasını diliyorum. Bu merkez sadece kadınlara değil, kadınlarımızdan doğan meseleleri olan erkeklere de yardımcı olacaktır. Burası mesele çözme ve dayanışma yeridir."

Büyükşehir Belediyesi Anneler Halk Oyunları Topluluğu'nun gösteri sunduğu tören sonunda Büyükerşen, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Nedime Köşgeroğlu ve Büyükşehir Belediyesi Kent Kadın Meclisi Başkanı Bilge Bilgin ile diğer bayanlar merkezin açılışını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 20:46:47
Güncelleme :26 Kasım 2008 Çarşamba 20:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?