4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Kadın Platformundan köy ziyareti

Eskişehir Kadın Platformu Başkanı Yard. Doç. Dr. Arzu Kılıçlar, "Gitmediğimiz, görmediğimiz köy, bizim köyümüz değildir" dedi.

Kadın Platformu üyeleri, merkeze bağlı Kızılcaören köyünü ziyaret etti. Köylü kadınlar adına Kadın Platformu'na 130 haneli, 500 nüfuslu Kızılcaören'e yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür eden Hazime Akkuş, "Biz kadınların ister bekar, ister eş olarak aile ve toplumdaki erkeklerimizin bize karşı sosyal saygı değerlerini göstermelerini, yurdumun tüm analarına ve kardeşlerine desteklerini ümit ediyor ve bekliyorum” dedi.

Eskişehir Kadın Platformu Başkanı Yard. Doç. Dr. Arzu Kılıçlar ise, "Kadın Platformu olarak siz kadınlarla her zaman birlikte olmayı istiyoruz. Burada sizlerle birlikte olmak, benim için çok büyük onur. 'Orada bir köy var uzakta. Gitmesekte, gelmesekte o köy, bizim köyümüzdür' diye söylenmiş. Bana göre gitmediğimiz, görmediğimiz köy, bizim köyümüz değildir. Kadın olmak, daha fazla güçlü olmayı gerektiriyor, özellikle de günümüzde her şeye rağmen kadınlar eşlerini, çocuklarını sevmeye her şeyin yükünü tek başlarına omuzlamaya devam ediyorlar. Bizler Eskişehir Kadın Platformu üyeleri olarak sizin meselelerini dinlemeye, varsa dertlerinize ortak olmaya geldik” diye konuştu.

Kızılcaören Köyü İlköğretim Okulu'nu da gezen platform üyeleri, öğrencilere kitap ve oyuncak hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 11:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?