3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Kadın Platformu'ndan müthiş başarı

Eskişehir Kadın Platformu, kadın ve genç kızların eğitilerek ekonomik sürece kazandırılmasıyla ilgili projesiyle ödül kazandı. 22 kadın derneğinin başkanlarının biraraya gelmesiyle kurulan Eskişehir Kadın Platformu, geçen yıl aralık ayında Dünya Bankası’nın organize ettiği yarışmaya katıldı.

Eskişehir Kadın Platformu’nun özel bir komisyon oluşturarak hazırladığı, "atıl iş gücünü oluşturan kadın ve genç kızların eğitilerek ekonomik sürece kazandırılmasıyla sosyo-ekonomik gelişme ve katılımın sağlanması yoluyla sürdürülebilir kalkınmada model oluşturulması" projesi, 765 proje içinde finale kaldı.

Finalde 35 proje içinde Eskişehir Kadın Platformu’nun projesinin de aralarında bulunduğu 23 proje ödüle layık görüldü. Projenin başlangıç finansmanının Dünya Bankası tarafından gönderilmesiyle başlatılması ve bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Eskişehir Kadın Platformu Başkanı Şükriye Çalışıcı yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal proje ortağı olduğu ödüllü projeleriyle Emek, 71 Evler ve Erenköy mahallelerinde örnek bir çalışma başlatılması hedeflendiğini söyledi.

Söz konusu mahallelerde kadın nüfusunun yüzde 50’ye yakın olduğunu ifade eden Çalışıcı, "Ev hanımı oranı, tüm meslek grupları içinde en büyük orana sahip. Dolayısıyla hedef kitlemiz, bu veriler ışığı altında atıl iş gücünü oluşturan nüfus yoğunluğuyla dikkat çeken kadınlarımızdır. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Emek Mahallesi’nde bulunan Sosyal Hizmet binasında yürütülecek projede, öncelikle bilmeyenlere okuma-yazma eğitimi verilecek. İsteyenlere eğitimlerini tamamlama konusunda yardımcı olunacak. Bilgisayar ve internet kullanımı öğretilecek. Bilinçlendirme eğitiminde, kadınların kendi beden ve ruh sağlığının korunmasına yönelik kadın, gebe sağlığı ve aile planlaması, hijyen, sağlıklı beslenme, çocuk sağlığı ve büyütülmesi, hukuki eğitim konularında seminerler verilecektir. Bu eğitimler ile kadının yetiştireceği nesillerin sağlıklı olması temin edileceği gibi, kendi haklarını öğrenmeleri sağlanacak. İş kazandırmaya yönelik eğitimlerde, pazarlanabilir örgü ürünleri, Dağküplü Köyü’nün yaşlı kuşak ile birlikte kaybolmaya yüz tutan ipekli dokumacılığı, yemek kursu ve öğreticiliği, dekoratif mum üretimi konularında oluşturulacak pazara yönelik eğitimler ile çocuk bakımı ve ev hizmetleri eğitimleri verilecek" diye konuştu.

Çalışıcı, projeye destek olan eşi Vali Kadir Çalışıcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve kuruluşlara teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 16:43:17
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 15:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?