6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Kadına şiddete karşı "Beyaz Kurdele"

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Hüseyin Seyhan Fidan, kadına yönelik şiddete karşı başlatılan "Beyaz Kurdele" kampanyası çerçevesinde açtıkları stantta vatandaşlara broşür dağıttı.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde açılan stantta poster ve broşür dağıtarak, "Beyaz Kurdele" kampanyasına devam ettiklerini belirten Fidan, 1991 yılında Kanada'da Michael Koufman ve arkadaşları tarafından başlatılan kamyanyanın Türkiye'de ilk kez Eskişehir'de hayata geçirildiğini söyledi.

Eskişehirspor-Fenarbahçe maçında futbolcuların "Kadına yönelik şiddet suçtur" yazılı pankartla sahaya çıkmasıyla başlayan Beyaz Kurdele kampanyasının sürdüğünü kaydeden İl Sağlık Müdürü Hüseyin Seyhan Fidan, "Toplumsal cinayet ayrımcılığından ve bunun sağlıkla ilgili sonuçlarından kadınlar daha çok etkilenmektedir. Cinayet sonucu ölen kadınların yaklaşık yüzde 70'i eşleri tarafından öldürüldü. Avrupa'da her 5 kadından biri hayatı boyunca en az bir kere, Türkiye'de ise her üç kadından biri fiziksel şiddete maruz kalmaktadır" dedi.

Fidan, kadına şiddet uygulayanların en çok eş, sevgili, baba, kardeş olduğu düşünüldüğünde konuya dikkat çekmede erkek nüfusun katılımının önemli olduğunu vurgulayarak, "Beyaz Kurdele kampanyasıyla aile içinde kadına uygulanan şiddetin suç olduğunun il merkezinde erkeklerin katılımıyla düzenlenecek faaliyetlerle topluma duyurulması amaçlanmaktadır. Toplumda kadına yönelik aile içi şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğu yönünde farkındalık oluşturmak ve meselenin çözümünde toplum içindeki her bireyin duyarlı olması gerektiği bilincini oluşturmayı hedefliyoruz. Kadına uygulanan aile içi şiddetle mücadelede bugüne kadar hep kadınları ön planda görmeye alışmışken, bu kampanyada erkeklerin aktif olarak görev alması mücadeleye yeni bir boyut kazandırdı. Hayatın her alanında omuz omuza olan kadın ve erkeğin birbirinden kesin sınırlarla ayrılması imkansızdır" diye konuştu.

Sağlık Müdürü Seyhan Fidan, konuşmasının ardından yoldan geçen vatandaşlara broşür dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 18:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?