6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Kadınlar Günü'ne maskeli kutlama

Eskişehir'de çeşitli faaliyetlerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir grup CHP'li kadın, kadına yönelik siyaseti tiyatro gösterisinde maske takarak eleştirdi.

CHP'nin Vilayet Meydanı'ndaki kutlama programında konuşan Kadın Kolları Başkanı Sibel Ekinci, kadınların hayatın her alanında aktif olarak yer aldığını, ancak her zaman mağdur konumda olduğunu söyledi.

Ekinci, "Gönül ister ki, cinsiyet ayrımı yapılmadan her iki cinste eşit koşullarda birlikte yaşasın, çalışsın. Böyle bir gün yerine, tüm insanların haklarına saygı duyulan günler kutlansın. Kadınların günü olan 8 Mart'ta biraz sosyal muhasebe yapılması gerekiyor. Kadınları sadece ana ve eş olarak görüp hayatı bu şekilde kurgulamak, kadınların bize ve dünyaya katabileceği tüm zenginlikleri öldürür" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez ile çok sayıda partilinin katıldığı kutlama, Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi önünde tiyatro gösterisiyle devam etti. Bayan partililer, kadına yönelik yapılan siyaseti maskeler takarak eleştirdi.

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programı ise, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. İl Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Deniz Şengezer, kadın ve erkeğin her alanda eşit olması gerektiğini ifade ederek, "Türk demokrasisine yakışır bir tarzda, ülkemizi bekleyen çetin meseleleri eşit ve beraberlik ruhu içinde göğüslemek için eğitimde, istihdamda, yönetimde ve toplumsal hayattaki görev ve sorumlulukları eşit olarak paylaşma yolunda, kadını ve erkeğiyle omuz omuza yer almalıyız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 15:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?