6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Kadınlar sahipsiz kalmayacak!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kadınların aile içi şiddetten hukuki haklarına, sağlıktan eğitime kadar her türlü konuda başvurarak destek alabilmeleri maksadıyla Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'ni kurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi, şiddete maruz kalan kadınlara hukuki, psikolojik ve sosyal konularda destek sağlanması, kadınların eğitimden sağlığa her türlü konuda bilgilenmelerine yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Arifiye Mahallesi Sıcaksular Sokağı Sular İdaresi binasının 2. katında hizmet verecek ve çarşamba günü açılışı gerçekleştirilecek olan Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi; üniversiteler, Eskişehir Barosu, Emniyet Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, sığınma evleri, Türkiye İş Kurumu, valilik ve kaymakamlıklar, belediyeler, sivil toplum örgütleri ve medya ile koordineli çalışacak.

Hafta içi her gün sabah 08.00 ile akşam 18.00 saatleri arası hizmet verecek olan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile ilgili ayrıntılı bilginin '2330808' numaralı telefondan alınabileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 21:57:15
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 22:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?