5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Kadınlara mikro kredi desteği

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, mikro kredilerle yaklaşık 40 bin kadının ticarete atıldığını belirterek,  toplumun tüm kesimlerinin katkısını alan bir proje. Hem bürokrasi hem sivil toplum hem kanaat önderi hem de iş dünyasının katkıları ile gerçekleşen sosyal destek içinde gerçekleşen bir proje. Hanımlarımıza bol kazançlı günler diliyorum'' diye konuştu.

"ÇOCUK EVİ PROJESİNDEN BAŞIRILI SONUÇLAR ALDIK"

Engelliler Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret eden Devlet Bakanı Kavaf, engelli kursiyerlerin eserlerini inceledi. Daha sonra AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Kavaf, "2010 yılı eylül itibarı ile Eskişehir'de 224 çocuğumuzu ailelerinin yanında nakli yardım ile destekliyoruz. 25 korucu aile yanında 28 tane çocuğumuz var. Yine Eskişehir'de bin 928 özürlü vatandaşa evde bakım ücreti ödüyoruz. Evde bakım ücreti almak için sırada bekleyen yok. Yuvalarımızda kalan çocuğumuz ücretsiz bakılıyor. 2010 yılında

çocuk edinmek isteyen 10 aile kurumumuza müracaat etmiş ve ailelerin işlemleri devam ediyor. Yanına çocuk yerleştirilen ailenin işlemleri de devam ediyor. Eskişehir'de iki tane çocuk evimiz var. Çocuk evi uygulamasının yanı sıra tüm Türkiye'de teşvik ettiğimiz ve sayıları şu anda 250 ye ulaştığımız başarılı bir projemiz var. 5 yıl içerisinde yuvamızda bulunan çocukları çocuk evine yerleştirmeyi hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.

Bakan Kavaf daha sonra Vali Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından bir basın mensubunun huzur evleri ve çocuk yuvaları ile ilgili gazetelerde zaman zaman çıkan olumsuz haberlerle ilgili sorusuna Kavaf, "Belki yapı olarak 30-40 yıllık bazı binalarımız olabilir. Ama vermiş olduğumuz hizmet kalitesi açısından gerçekten çok iyi bir standardı büyük ölçüde yakaladık. Huzur evinde yaşlılarımıza tek kişilik ve iki kişilik odalarda nerdeyse bir kişiye bir bakım elamanı düşecek şekilde hizmet

veriyoruz. Aynı şey çocuk yuvaları ve yurtlarımız için de geçerli ancak hayatın içerisinde yaşıyoruz. İnsanla iş yapıyoruz. İnsan ile yapılan işte istenmediği halde hatalar ve kazalar olabilir. Bu manada çalıştırdığımız personeli de daha titiz elemelerden geçirmek kaydıyla alma noktasında hassas davranıyoruz. Dolayısıyla onları en aza indirme gayreti içerisindeyiz. Belli bir ölçüde kalite ve standardı da kurumlarımızda yakaladık" cevabını verdi.

Kavaf, daha sonra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 15:49:03
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 18:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?