8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Kalbinden dikiş iğnesi çıktı!

Eskişehir'de, vücudunda 3 dikiş iğnesiyle yaşayan 13 yaşındaki zihinsel engelli bir çocuğun kalbindeki 2 iğne, 3 saat süren ameliyatla çıkarıldı. Ağrılarından kurtulan Selda Bulut, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Tünerir'e, boynuna sarılıp teşekkür etti.

ESOGÜ Hastanesi'nde göğüs ağrısı şikayetiyle muayene edilen zihinsel engelli 13 yaşındaki Selda Bulut'un röntgeninde kalbinde 2, karın bölgesinde bir dikiş iğnesi olduğu tespit edildi. Hastane Başhekimi ve Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Tünerir, küçük Selda'yı ameliyata aldı. Endoskopik yöntemin uygulandığı 3 saatlik başarılı açık kalp ameliyatı sonunda çocuğun kalbinin içindeki 2 dikiş iğnesi çıkarıldı. Göğsündeki ağrılardan kurtulan Selda, doktoru Tünerir'in boynuna sarılıp öperek teşekkür etti. Selda Bulut, "İğneleri küçükken yuttum. Şimdi iyiyim" dedi.

Kızın çekilen röntgeninde dikey ve yatay olarak görünen iğneleri gösteren Başhekim Prof. Dr. Bülent Tünerir, "Göğüs ağrısı şikayetiyle başka bir hastaneden sevkle bize gelen hastamızın röntgeninde kalbinde 2 dikiş iğnesi tespit ettik. Kendisini kalp ameliyatına aldık. Dünyada yeni yapılmaya başlanan endoskopik yöntem kullanarak kalbin sağ karıncığını yaralamadan endoskopik aletlerle iğneleri kalbin içinden çıkardık. Bu olgumuzun benzeri literatürde yok. İğneler sağ kalp duvarının içinde yapışık vaziyette duruyordu. Literatürde yeni olabilecek bir uygulamayla iğneleri çıkararak dünya literatürüne, kalp kardiyag cerrahine katkıda bulunmuş olduk" diye konuştu.

Tünerir, Selda Bulut'un ağrılarından kurtulduğu için çok memnun ve sağlığının da gayet iyi olduğunu kaydederek, "İğneler oksitlendiği için bebeklik döneminde vücuduna girmiş olabileceğini sanıyoruz. Karnındaki iğne de, bir kaç ay sonra Çocuk Cerrahi Servisi'nde yapılacak operasyonla çıkarılacak" ifadesini kullandı. Selda Bulut'un annesi İpek Bulut da, "Kızım ağrılarından ölecekti. Kurtulduğu için dua ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 17:47:56
Güncelleme :15 Aralık 2007 Cumartesi 17:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?