5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Karacan’dan fuar tepkisi

KARACAN’DAN FUAR TEPKİSİ

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan, kentin menfaatlerini herkesin koruması gerektiğini belirterek, “Karar vericilerin akıllarını başlarına alma vakti geldi” dedi.

Karacan, yaptığı açıklamada, Eskişehir'de çadır kurarak Uzak Doğu'dan getirilen kalitesiz ve denetimsiz malları pazarlamak isteyenlerin söz konusu teşebbüslerini engellediklerini söyledi. Aynı şahıslara, bu defa düzenlenen bir fuar kapsamında imkan sağlandığını üzülerek tespit ettiklerini ifade eden Harun Karacan, şunları söyledi:

“Uluslararası bir fuar görünümü verilmiş olması, faaliyetin asıl niteliğini değiştirmemektedir. Yerleşik esnaf ve tüccarın mükellef olduğu ve son kuruşuna kadar ödediği vergiye karşın, resim ve harçların hiçbirini ödemeyen bu şahısların yaptığı, haksız bir rekabettir. Bu haksız rekabete izin verenler ve aracı olanlar, Eskişehirli tüketicinin aldatılmasına, Eskişehir'in kaynaklarının şehir dışına aktarılmasına ve dolayısıyla da Eskişehir'in yoksullaşmasına aracılık etmekte olduklarının farkında olmayabilirler. Ancak yaptıkları budur. Kapkaççı bir zihniyetle düzenlenen bu tür faaliyetlere kurumlarımızın izin vermemesi için gereken uyarıları defalarca yaptık. Ancak, zaman geçince bu uyarıları unuttukları anlaşılıyor. Amacı, Eskişehir'in parasını alıp götürmekten öteye gitmeyen bu tür firmalara, satış yapabilmeleri için her imkanı sağladığı açıkça ortaya çıkan karar vericilerin artık akıllarını başlarına alma vakti gelmiştir. Eskişehir'in menfaatlerini herkes korumalı. Kurum yöneticilerinin birilerine şirin gözükme adına ve Eskişehir esnaf ve tüccarının mağdur edilmesi pahasına yaptıkları bu tür aracılıklara bir son verilmesini istiyor, söz konusu yaşananlarla ilgili de yargı yoluna başvuracağımızı kamuoyuna açıklıyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 17:20:02
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 17:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?