3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

'Karan iyi bir futbolcu'

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, transfer piyasasının durgun olduğu bir dönemde yönetimin transfer ettiği Ümit Karan'ın iyi bir futbolcu olduğunu belirtirken, camianın çok şey kattığı genç futbolcu Batuhan'ın da alınmasını istediklerini söyledi.

Eskişehirspor Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Çalımbay, her türlü zorluğu yaşadıkları geçen sezonu geride bıraktıklarını ifade ederken, yeni sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Yollarını ayırdıkları ve yolya devam ettikleri tüm futbolcular, taraftarlar ve yönetime katkılarından dolayı teşekkür eden Çalımbay, "Geçen sezondan ders çıkarmazsak, daha kötü günler yaşarız. Herkesin ders çıkarması lazım. Geçen yıl bizim için çok büyük bir ayna. Aynada gördüğümüz şeylerden ders almamız lazım. Geçen sezon kırılma noktalarına kadar geldik. Herkesin çok dikkatli adım atması lazım. Geçen sene yaptığımız hataları yapmamamız lazım. Çıtayı yükseltmemiz gerekiyor. Basit maçlar kaybetmememiz gerekiyor" dedi.

Transferde çok dikkatli hareket ettiklerini vurgulayan Çalımbay, "Kadroyu koruyup, iyi oyuncularla takviye etmek istiyoruz. Transferler gayet iyi gidiyor. Yalnız yaptığımız transferler yeterli değil, o bir gerçek. Daha oyuncu almamız azım. Bir kere alternatif stoper, iyi bir orta saha oyuncusu (oyun kurucu, defansif yönü çok iyi olan), sola, sağa birer oyuncu, forvet ve kaleci kesinlikle almamız gerekiyor. Bu sene büyük, geniş bir kadro olmayacak, sağlam br kadro kuracağız" diye konuştu.

Youla'nın transferinin yüzde 90 biteceğine inandığını, Batuhan'ı da kadrosunda görmek istediğini kaydeden Çalımbay, "Kadro 26 kişilik olacak. Yarın kampa gitmeden önce 23 kişilik bir kadroyu size sunacağız. Poljak ya temelli, ya kiralık gidecek. Sürekli futbolcu izliyoruz, hata yapmak istemiyoruz. Şu anda girişimlerimiz var. Salı gününe kadar yerli bir arkadaşımızın daha transferini netleştireceğiz. Nadareviç'i gönderirsek, oraya da iyi bir oyuncu alacağız. Her tarafın oyuncularını bulduk, önemli olan yönetimin kararını verip, düğmeye basması. İnşallah, Batuhan'ın transferi de olacak. 4 forvet olacak. Eskişehir camiası, Batuhan'a çok şey kattı. Onu gözardı etmemeleri gerekiyor. Biz Batuhan'a o hareketinden sonra sahip çıktık. Taraftar da, herkes seviyordu. Batuhan'ın yine takıma faydalı olacağına inanıyoruz. Gelse de ligte üç hafta oynaması zor. Batuhan'ın alınmasını istiyoruz. Burada da belli bir şeyler var. Onların da gözardı edilmemesi gerekiyor. Kulüplerin arasındakileri biz karışmıyoruz. Şu bir
gerçek, istiyoruz. Ama illa ki adam da vermiyorsa, onun alternatiflerini üretmemiz gerekiyor. Batuhan da burayı çok istiyor, biz de çok istiyoruz. Batuhan'ın takıma çok şey vereceğine inanıyorum. Çünkü burayı, herkesi tanıyor, faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu sezon çıtayı yüksek tutacaklarını dile getiren Çalımbay, "Çıtayı yükselteceğiz. Bu sene yukarıya oynayan bir takım kurmaya çalışıyoruz. Ama, lig burası. Her şey çok enteresan gidiyor. Bizim çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmemiz gerekiyor. Transferler tam olmadığı için istediğimiz bir kadroyla hazırlık dönemine başlamıyoruz. Ama burada yönetime de hak vermek gerekiyor. Birden bire olması zor. Ümit Karan gibi bir oyuncu alınmış. Gerçekten iyi bir oyuncu. Onun içinde birden bire olacak diye değil, sakin bekliyoruz. Transfer piyasası çok durgun. Büyüklerin yaptığı transferler, maalesef etkiliyor. Mehmet Topuz, İsmail'in olsun, ister istemez buradaki kulüpleri de etkiliyor. Biz ilgilenmiyoruz, kendi bütçemize uygun transferler yapıyoruz. Kendi takımında çıkış yapmak isteyen oyuncuları alıyoruz. Hepsi hedefi olan arkadaşlar. Bize de çok faydalı olacaklardır. Kulübün bütçesi doğrultusunda en iyi transferleri yapmaya çalışıyoruz. Ne yönetim benden habersiz, ne de ben yönetimden habersiz bir şey yapmıyor.Böyle bir şey bize yakışmaz. İyi gidiyoruz. Büyükleri saymazsanız, diğer Anadolu takımlarında transfer durgun gidiyor. O da maddi açıdan olduğu için. Biz şu anda Youla'yı da sayıyorum, 5 transfer yaptık. Hepsinden memnunum. Ligi çok iyi bir yerde bitireceğiz" dedi. Çalımbay, lig başlayana kadar kesinleşen 5 hazırlık maçı yapacaklarını ve bir turnuvaya katlacaklarını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 17:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?