3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

KARDEMİR için üretildi

Eskişehir'de faaliyet gösteren Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.'nin (TÜLOMSAŞ), geçen yıl 30 milyon dolarlık ihracat yaptığı bildirildi.

TÜLOMSAŞ A.Ş.'den yapılan açıklamaya göre, 2008 yılının başından itibaren pazarlama faaliyetleri kapsamında TCDD dışına yapılan işlerin tutarı yurt içine 17 milyon, yurt dışına 13 milyon olmak üzere toplam 30 milyon ABD Doları olarak gerçekleşti.

Yurtiçi pazarlama faaliyetleri kapsamında çalışmalarını sürdüren şirkette, Hyundai Rotem şirketinden siparişi alınan metro tekerlek ve aks takımlarının işlenmesi devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay araçlarının şanzımanlı ve şanzımansız tekerlek takımlarının tamiri ve montajını da yapan TÜLOMSAŞ, Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın (KARDEMİR) ihtiyacı olan DH 10000 tipi manevra lokomotifinin üretimini tamamlayıp teslim etti.

2009 yılında da yurt içi lojistik firmalarına vagon imalatının devam edeceğini belirten TÜLOMSAŞ yetkilileri, "Kaynakların etkin kullanımı ile fırsatların iyi değerlendirilmesi yönündeki çalışmaları sayesinde TÜLOMSAŞ, GE ile yapmış olduğu 'Stratejik Ortaklık Anlaşması' ile sektöründe bir dünya şirketi olduğunu kanıtladı. GE ile birlikte ilk lokomotifi 2010 yılında üretme çalışmaları sürdüren şirketimiz, aynı zamanda belediyelerimizin ihtiyacı olan tramvayların da üretilmesiyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Gelişen ve değişen TÜLOMSAŞ, Eskişehir'imizin yeni etap tramvay araçları ihtiyaçlarının karşılanmasında da görev almak istemektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 15:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?