8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Karnında pens unuldu

Eskişehir’de bir güvenlik görevlisi, sezaryenle doğum yapan eşinin karnında pens unutan doktor ve ekibi ile hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

2. çocuğuna hamile kalan Kadriye Barış (27), Eskişehir Devlet Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi’nde Dr. Kemal H. tarafından muayene edildi. Annenin sezaryenle doğum yapmasına karar verildi. Ameliyata alınan Barış, Emirhan adında bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Hastaneden taburcu edilen Kadriye Barış’ın 1 hafta sonra karnında ağrılar başladı. Gökçekaya Barajı’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan eşi Osman Barış (32) tarafından bu kez Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen genç kadının çekilen röntgen filminde herkesi şaşırtan olay ortaya çıktı. Doktorlar, annenin filminde karnında bir pensin unutulduğunu tespit ederek, hemen ameliyata aldı. Genel Cerrahi Servisi’nde Prof. Dr. Haluk Kiper ve ekibi tarafından yapılan operasyonla kadının karnındaki pens çıkarıldı.

Baba olduğuna sevinemeden eşinin başına gelen olayla yıkılan Osman Barış, karısının karnında pens unutan doktor ve ekibi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyusunda bulundu. Valilik makamına da hastane hakkında şikayet dilekçesi veren baba Osman Barış, "Eşimi 29 Kasım’da Devlet Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi’ne yatırdım. Doktorumuz eşimin sezaryenle doğumunu yaptırdı ve bir erkek bebeğim oldu. Ancak, bir hafta sonra eşim rahatsızlandı. Doktorumuzu aradım. Doktor ise özel muayenehanesine gelmemizi istedi. Biz de gittik ve eşimi yeniden hastaneye gönderdi. Biz de Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi yerine Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gittik. Burada çekilen röntgende eşimin karnında unutulan bir pensin olduğu belirlendi. Bunu duyunca şoke oldum. Eşimin bağırsaklarında zedelenme olmuş. Kanunun bana tanıdığı bütün hakları kullanacağım" dedi.

eskişehir
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 13:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?