3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Katil damat müebbet yedi

Eskişehir'in Beylikova ilçesinde 15 yaşında kaçırdığı ve 18 yaşını doldurunca evlendiği eşini boşanma davası sonrası sokak ortasında tabancayla yaralayıp kayınvalidesini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet ve 10 yıl hapse çarptırıldı.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, tutuklu sanık Erol P. (35) son kez hakim karşısına çıktı.

Erol P. duruşmada verdiği ifadesinde, "Evlendikten sonra geçinemedik, boşanma davası açtık. Benimle evliyken nişanlandığını duydum. Olayın olduğu gün, duruşmaya sevgilisini de getirmiş. Bunu görünce psikolojim bozuldu. Duruşma sonrasında adliyeye yakın olan iş yerime gittim. İş yerimde duramadım, dışarıya çıktım. Yolda eşim ve annesiyle karşılaştım. Bana bakıp gülüyorlardı ve işaret yapıyorlardı. Eşim bana küfür etti. Bana acı çektirdiği için arkasından ateş edip ayağından vurdum. Kanları görünce şok geçirdim. Kayınvalidem üzerime gelerek vurmaya başladı. Gitsin diye ittirince elimdeki silah bir anda patladı. Kayınvalidem yere yığıldı. Şok geçirdiğim için olay yerinde 10 dakika kadar donup kaldım" dedi.

Duruşma sonunda davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Erol P.'yi "tasarlayarak kayınvalidesini öldürmekten" suçundan müebbet, 'eşini tahrik altında yaralamak'tan 10 yıl hapse mahkum etti.

20 Eylül 2007 tarihinde Beylikova ilçesinde, boşanma davası çıkışında kayınvalidesi Sevcan Savaş'ı (47) tabancayla öldürüp eşi Sebahat P.'yi (22) bacağından yaralayan internet kafe sahibi Erol P., ölen kayınvalidesi ve yaralı eşinin yanında beklerken suçüstü yakalanıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 19:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?