6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Katil sevgililer birbirini suçladı

Eskişehir'de yaşlı bir kadını öldürüp maaşını gasp ettikleri iddia edilen 2 sevgili, duruşmada birbirini suçladı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan birinin olay esnasında parmağında oluşan yarayla ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar verdi.

 


Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "kasten öldürme ve nitelikli yağma" davasının bugünkü duruşmasında, tutuklu sanıklar F.K. (20) ile sevgilisi S.Ö. (19) hakim karşısına çıktı. Olaydan 2 hafta önce bir avukatın yanında katiplik yapmaya başladığını belirten S.Ö., duruşmada verdiği ifadesinde, suçlamayı reddederek, "F.K. benim erkek arkadaşımdır. Ben maktulle çok yakındım. Devamlı ona yardım edip, ziyaretine giderdim. Olaydan 3-4 gün önce maktulün eşinin öldüğünü duydum. Erkek arkadaşımla birlikte başsağlığına gittik.

Çıkarken erkek arkadaşım maktulden 20 YTL borç para aldı. O da başka parası olmadığını, ısrarla borcu hafta sonu getirmemizi istedi. 2 gün sonra maktulün evine erkek arkadaşımın arızalı musluklarını tamir etmesi için gittik. Evde otururken F.K., söz verdiği hafta sonunda borcunu ödeyemeyeceğini söyledi. F.K. bunun üzerine hakaret eden yaşlı kadına vurmaya başladı. Beni kapıya götürdü, ben de dairemize çıktım. Neden böyle bir olay yaptı? Bilemiyorum" dedi.


Sevgilisi S.Ö.'yü suçlayan F.K. ise, "Suçlamayı kabul etmem. Öğrenciyken tanıştığım S.Ö. komşusu olan maktulden 200 YTL borç almış, geri ödeyemeyince kendisini savcılığa şikayet edeceğini söylemiş. S.Ö. bunu bana anlattı, ben de kendisine güvenmediğim için maktulün evine gittim. Kız arkadaşımın borcunu ödedim. 2 gün sonra S.Ö. maktulün musluklarının bozuk olduğunu, tamiri gerektiğini söyledi. Ben de inşaat işiyle uğraştığım için eve tekrar gidip, arızayı giderdim. Kendisinden para almadım. 2 gün sonra S.Ö. yine muslukların aktığını söyleyince, yine bahse konu eve gittik. Ben vanaya bakarken, salondan ses gelmesiyle içeriye girdim. S.K. elindeki bıçağı maktule kendini kaybetmiş bir şekilde saplıyordu. Ben ne yapıyorsun? diye sorunca, bıçağı bana doğru salladı. O esnada elimden yaralandım. Parmağımdan aşırı kan kaybetmem sebebiyle olay yerini terk ettim, bir arkadaşım beni hastaneye götürdü. Evden herhangi bir şey almadım" diye konuştu.


Bunun üzerine sanık S.Ö., "F.K. niye beni suçluyor? Bilemiyorum" diye konuştu.
Maktulün oğlu Durgut Ertek ise, duruşmada verdiği ifadesinde şunları söyledi:
"Gelinimin olayı haber vermesi üzerine annemin yaşadığı eve geldiğimde kanlar içindeydi. Ne oldu? diye sordum. Bana 'polisin kızı ile oğlan beni bıçakladı, onlar yaptı' dedi. Annem olaydan sonraki yaşadığı 23 günlük süre zarfında yaptığımız konuşmalarda, kendisini S.Ö.'nün tuttuğunu, F.K.'nın bıçakladığını söyledi. Rahmetli annemin anlattığına göre, kendisini para için öldürmüşler. Kanepede bıçaklarken, 'boynunu kesip, kafasını tuvalete atalım' demişler. Bağ-Kur emekli maaşı olan 440 YTL'yi çekip anneme vermiştim. Para nerede? Bilmiyorum."


Diğer şahitleri de dinleyen mahkeme heyeti, sanık F.K.'nın parmağındaki yaranın, aynı elde kullanılan bıçak ile başka şahsı yaralama esnasında ya da başka bir kişinin savurduğu bıçakla meydana gelip gelemeyeceğinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasını kararlaştırdı. Duruşma ertelendi.
30 Kasım 2007 tarihinde Gültepe Mahallesi Seyitgazi Caddesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, evinde 4 bıçak darbesiyle yaralanan Sultan Ertek (74), kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir süre tedavi görüp taburcu olduktan sonra 24 Aralık 2007 tarihinde hayatını kaybetmişti. Yaşlı kadının yapılan otopsisinde, yaralanmasına bağlı olarak öldüğü tespit edilmişti. Olaydan sonra polisin yakaladığı sanıklar F.K. ile sevgilisi S.Ö. tutuklanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 01:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?