3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Katil zanlısına çifte müebbet

Eskişehir'de boşanmasından sorumlu tuttuğu annesini ve ablasını bıçaklayarak öldürdüğü, araya giren ağabeyini de yaraladığı iddia edilen sanık, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, tutuklu sanık Mehmet Y. (39) bir kez daha hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyetinin son sözlerini sorduğu sanık, "Önceki savunmalarımı tekrarlarım. Annem ile ablamı kasten öldürmedim" dedi.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda sanık Mehmet Y.'yi "annesi ve ablasını öldürmek" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse, ağabeyi Ali İhsan Y.'yi yaraladığı için de 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Olay, 2007 yılı Kasım ayında Sütlüce Mahallesi Eğitimciler Caddesi'nde meydana gelmişti. 3 çocuk babası Mehmet Y., olaydan 3 ay önce eşinden boşanmasına sebep olduklarını öne sürdüğü annesi Ayşe Y. (69) ve ablası Sevinç Y.'yi (47) bıçaklayarak öldürmüş, araya giren ağabeyi Ali İhsan Y.'yi (43) de yaralamıştı. Mehmet Y., olayın ardından polis tarafından yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin rapor verdiği sanık, "Eşimden boşandıktan sonra komşularımdan annem ve ablamın eşimden ayrılmam için büyü yaptığını öğrendim. Olaydan bir gün önce, şoför olarak çalıştığım için iş sebebiyle İzmir'e gitmiştim. İzmir'de gece rüyamda annemi bıçakla öldürdüğümü gördüm. Ertesi gün Eskişehir'e döndüm. Kaldığımız ev sobalı olduğu için annem, ablam, ben ve çocuklarım aynı odada yattık. Gece yarısı kalktım. Önceden sakladığım bıçağı aldım. Daha sonra ne yaptığımı hatırlamıyorum" diye ifade vermişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 18:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?