3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Katiller kameraya yakalandılar

ÖLDÜRDÜKLERİ ADAMIN KREDİ KARTINI KULLANIRKEN ATM'NİN GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDILAR

Eskişehir 'de 2 Ocak günü yol kenarında cesedi bulunan şahsın hunharca bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Maktulün kredi kartlarıyla para çeken katil zanlıları, ATM'deki kamera görüntüleri sayesinde yakalandı.

Merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Karadere köyü yakınlarında boş bir arazide battaniyeye sarılı halde bulunan erkek cesediyle ilgili soruşturma başlatan Tepebaşı Jandarma Komutanlığı ekipleri, öldürülen kişinin 28 Kasım'da hakkında kayıp başvurusu yapılan Mehmet Kaya (45) olduğunu tespit etti. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçi olarak çalışan Kaya'nın, kaybolduğu 22 Kasım ve daha sonraki tarihlerde kredi kartlarından 4 bin 500 TL'ye yakın harcama yapıldığını ve para çekildiğini belirleyen

jandarma ekipleri, söz konusu bankaların ATM'lerinde bulunan kameralar ile maktulün cep telefonu kayıtlarını incelemeye aldı.

Işıklar Mahallesi'nde oturan Kaya'nın zaman zaman bir araya geldiği ve cep telefonuyla son konuştuğu kişi olan komşusu K.A.'nın (24) ATM'den para çekerken kaydedilen görüntülerini, maktulun eşinin yardımıyla tespit eden jandarma, şüphelinin evinde arama yaptı. K.A.'nın üzerinde tabanca ve bıçak ele geçiren güvenlik güçleri, evinde de maktule ait temizlenmeye çalışılmış kan izleri buldu.

Maktul Mehmet Kaya'nın, K.A.'nın evinde içki içtikten sonra öldürüldüğü anlaşıldı. K.A.'nın cinayeti arkadaşı E.E. (20) ile birlikte işlediği bildirildi. Zanlı K.A.'nın, Adana'daki evinden kaçıp Eskişehir'e gelen kız arkadaşı K.K. (17) ile E.E.'nin kız arkadaşı Z.Ş.'nin de (21) evde bulunduğu, iki kızın maktule ait kan izlerini yok etmek için evde temizlik yaptıkları belirlendi.

Parasını gasp etmek için öldürdükleri Mehmet Kaya'nın cesedini yol kenarına attıkları iddia edilen K.A ve E.E. ile onlara yardım ettikleri bildirilen kız arkadaşları gözaltına alındı.

Köpekler tarafından parçalanan Kaya'nın vücuduna 7 kez bıçak saplandığı, kafasına çekiçle vurulduğu ve boynunun kabloyla sıkıldığı tespit edildi. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 15:21:03
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 18:06:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?