9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Kayılı son yolculuğuna uğurlandı

Eskişehir'de, çocukluğunda istasyonda karşıladığı Atatürk'ten lise ile pansiyon isteyen emekli avukat Halim Sait Kayılı, adliye önünde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. 

1930 yılında Eskişehir'e gelen Atatürk'ü tren garında karşılayıp, lise ve pansiyon yapılmasını isteyen 95 yaşındaki Halim Sait Kayılı, tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde solunum yetmezliğinden hayatını kaybetti. 3 çocuk, 2 torun sahibi Kayılı için Eskişehir Adliyesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, Baro Başkanı Yusuf Yıldırım, çok sayıda savcı, hakim, adliye çalışanı ile ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. 

Törende konuşan Eskişehir Baro Başkanı Yusuf Yıldırım, 1 Temmuz 1912 tarihinde doğan Halim Sait Kayılı'nın, 1939 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğunu belirterek, "1951 yılında avukatlık ruhsatını alan ve baromuzun bir üyesi olan Kayılı, 1975 senesinde emekliye ayrıldı. Vefatı sebebiyle yakınlarına ve meslektaşlarımıza baş sağlığı diliyorum" dedi. 

Dua edilmesinin ardından üzerine avukatlık cübbesi örtülen tabutu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu, diğer yetkililer ve yakınları cenaze aracına taşıdı. Halim Sait Kayılı'nın cenazesi, doğum yerinde toprağa verilmek üzere Kayı köyüne götürüldü.
iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 18:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cem IP: 85.103.198.xxx Tarih : 8.04.2007 05:05:49
Resimdeki çocuk aynı kişi mi acaba? Zira fotograf 1930'da çekildi ise, o tarihte Sn.Kayılı 18 yaşında olmalı. Ve fakat resimdeki çocuk 18 göstermiyor.