5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Kayıp öğretmen aranıyor!

62 GÜNDÜR KAYIP ÖĞRETMENE HELİKOPTERLİ ARAMA

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde 62 gündür kayıp olan fen bilgisi öğretmeni Mehmet Ali Örkmez'i bulmak için 29'u dalgıç 200 kişilik polis ve jandarma personeli, karadan, nehirden ve havadan geniş çaplı arama yaptı. Eskişehir ve Bilecik arasında kalan ve ortasından Sakarya Nehri geçen 60 kilometrelik dağlık alan didik didik aranırken, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopter de aramalara havadan destek verdi.

15 Mart'tan beri kendisinden haber alınamayan 30 yaşındaki Örkmez için emniyet ve jandarma seferber oldu. Yenice ve Gökçekaya barajlarının kapakları kapatılarak Sakarya Nehri'ndeki su seviyesinin azaltılmasıyla yapılan aramalara, Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Arama Kurtarma Birliği'ne (JOAK) bağlı 21, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı'na bağlı 2, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 2, Eskişehir İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı 4 dalgıç ile 100 polis memuru, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait 2 pilot, bir teknisyen yönetimindeki bir helikopter ile Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı 63 personel katıldı. Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinden Bilecik'in İnhisar ilçesine kadar 60 kilometreye yakın dağlık arazide karadan, nehirden ve havadan gerçekleştirilen aramalarda, bölge sabahtan akşama kadar adeta didik didik arandı. Sakarya Nehri su altı, su üstü ve kıyı çevresi ile bölgedeki boş arazi, bahçe, seralarda yapılan kapsamlı aramalar neticesinde iki aydır kayıp olan öğretmen Mehmet li Örkmez'in izine rastlanmadı. Eskişehir İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da, ilçeye gelip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Mihalgazi İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Mehmet Ali Örkmez, 4 meslektaşıyla 15 Mart akşamı gezmek için ilçe dışına çıkmış, arkadaşının kullandığı otomobil Sakarıılıca Kaplıcalar çıkışında yol kenarındaki bir kayaya çarpması sonucu maddi hasarlı kaza meydana gelmişti. Kazadan sonra aynı araçla ilçeye gelen öğretmenlerden bekar Örkmez, konakladığı lojmana 500 metre kala Sakarya Nehri'nin geçtiği yol kenarında inmiş, öğretmenler sabah okula geldiklerinde Mehmet Ali Örkmez'in gelmediğini fark etmeleri üzerine durumu emniyet güçlerine bildirmişti. Bunun üzerine Örkmez'in ailesi de kayıp müracaatında bulunmuştu.

62 GÜNDÜR KAYIP ÖĞRETMENE HELİKOPTERLİ ARAMA
62 GÜNDÜR KAYIP ÖĞRETMENE HELİKOPTERLİ ARAMA
62 GÜNDÜR KAYIP ÖĞRETMENE HELİKOPTERLİ ARAMA
62 GÜNDÜR KAYIP ÖĞRETMENE HELİKOPTERLİ ARAMA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 13:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?