4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Kaza kurbanına hazin veda

Bilecik'te meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden taksici Mehmet Öztürk, memleketi Eskişehir'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Öztürk'ün, İstanbul'daki öğretmen kızını ziyaret etmek için 10 yıl içinde ikinci kez yaptığı tren yolculuğu esnasında yaşanan kazayla hayatını yitirdiği ortaya çıktı.

Eskişehir-Haydarpaşa seferini yapan Cumhuriyet Ekspresi'nin dün Bilecik'in Bozüyük ilçesi Ayvalı mevkisinde kontrolsüz hemzemin geçitten geçmek isteyen bir iş makinesine çarpmasıyla meydana gelen kazada hayatını kaybeden 5 kişi arasında yer alan Mehmet Öztürk'ün (53) cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Eskişehir'e getirildi.

Emekli işçi ve taksici esnafı olan Öztürk, Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan Ertuğrulgazi Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı. Oğlunun cenazesinde gözyaşlarına boğulan acılı baba Ali Osman Öztürk, "Kader böyleymiş. Hiç de trenle gitmezdi. Kızı İstanbul'da öğretmen, onu ziyarete gidiyordu. Kaza olmuş nasıl olduysa. Yaktı ciğerimizi, ama ne yapalım? Allah taksiratını affetsin, mekanını cennet eylesin" dedi.

Taziyeleri cami avlusunda kabul eden Mehmet Öztürk'ün oğlu Yasin Öztürk ise metanetli olmaya çalıştı. Aynı zamanda Has Taksi Durağı Başkanı olan ve 10 yıl içinde ikinci kez trene bindiği öğrenilen Öztürk, kalp krizi neticesinde hayatını yitiren Nuri Yaşar adlı vatandaşla birlikte aynı camide cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Öte yandan, tren kazasında yaralanan 21 kişi arasında bulunan ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan iş makinesi operatörü Mehmet Sait Yılmaz'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 15:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özge başarır IP: 78.180.67.xxx Tarih : 28.08.2009 23:48:55

gerçekten çok üzüldüm bir o kadarda korktum bir gün o evvel o trenle istanbula gitmiştim.hayatımız pamuk ipliğine bağlı gerçekten :(  allah rahmet eylesin hepsine