6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Kazada ölen tren şefine hazin tören

Kütahya'da meydana gelen ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazasında hayatını kaybeden tren şefi Ahmet Sarıkaya için Eskişehir Garı'nda tören düzenlendi.

Törene katılan acılı baba Ali İhsan Sarıkaya'nın oğlu için helallik istemesi katılanları gözyaşlarına boğdu. Önceki gece Kütahya'nın Çöğürler köyü yakınlarında raydan çıkan Pamukkale Ekspresi'nin bazı vagonlarının devrilmesi sonucu meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden tren şefi evli ve 3 çocuk babası Ahmet Sarıkaya'nın (42) cenazesi, memleketi Eskişehir'e getirildi.

Sarıkaya için görev yaptığı Eskişehir Garı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Gar Müdürü Süleyman Hilmi Özer, Ahmet Sarıkaya'nın babası Ali İhsan Sarıkaya (66) ve oğlu Abdülkadir Sarıkaya (19) ile çok sayıda mesai arkadaşı katıldı. Arkadaşlarının Türk bayrağına sardığı Sarıkaya'nın tabutu başında gözyaşı döken baba Sarıkaya, törene katılanlardan oğlu için helallik istedi. Bu esnada tüm arkadaşları, "helal olsun" diyerek gözyaşı döktü.

Babasının fotoğrafını elinde tutan ve gözyaşlarına boğulan oğlu Abdülkadir Sarıkaya ise, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Törende konuşan Eskişehir Gar Müdürü Süleyman Hilmi Özer, Sarıkaya'nın ani ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Acımız büyük. Çok çalışkan ve dürüst bir arkadaşımızı yitirdik. İnşallah, bundan sonra böyle elim kazalar meydana gelmez" dedi.

Yapılan duanın ardından arkadaşlarının omzunda cenaze aracına taşınan Sarıkaya'nın cenazesi, ardından Yeni Bağlar Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Ahmet Sarıkaya'nın annesi Ayşe Sarıkaya (69) ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Tren kazasında Denizli'ye gezdirmeye götürmek için birlikte yola çıktığı arkadaşı Mehmet Börek ile birlikte hayatını kaybettiği ortaya çıkan Sarıkaya'nın cenazesi, evin önünde yapılan duanın ardından toprağa verilmek üzere Eskişehir'in Günyüzü ilçesine bağlı Gecek köyüne götürüldü.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 13:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?