3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Kazada yaralanan öğrenciye ziyaret

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Amine Aygistova, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve Rus vatandaşı olan üniversite öğrencisi genç kızı hastanede ziyaret etti.

Moskova Devlet Üniversitesi Doğu Edebiyatı Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan ve 2 hafta Türkçe dil eğitimi almak üzere geldiği Türkiye'de, 3 gün önce arkadaşlarıyla bir otomobille gezi için İzmir'in Kuşadası ilçesine giderken yaşanan trafik kazasında yaralanan Tatyana Dmitriyeva'nın, Eskişehir Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

Kazadan haberdar olan Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, Eskişehir'de yaşayan Rus vatandaşı Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Amine Aygistova'yı, kazada yaralanan vatandaşına yardımcı olması için görevlendirdi.

Dmitriyeva'yı hastanede ziyaret eden Aygistova, ülkelerinden binlerce kilometre uzakta geçirdikleri kazanın hemen ardından Türk vatandaşların ve sağlık görevlilerinin öğrencilere yakın ilgi gösterdiklerini öğrendiğini belirterek, "Burada öğrencilerin kendilerini adeta ülkelerinde hissetmelerine yardımcı olan tüm sağlık görevlilerine minnet duyuyoruz. Gösterilen ilgiden çok memnun kaldık. Türkiye ile Rusya, Belarus ve Hırvatistan arasındaki dostluğun ne kadar sıcak olduğunu bu kazanın ardından yaşadığımız dostane yaklaşımlarla daha iyi anladık" dedi.

Belarus Konsolosu Evgeny Nesterenko'un da Eskişehir'e geldiğini ve kendilerini ziyaret ettiğini ifade eden Tatyana Dmitriyeva da, "Eski sağlığımıza kavuşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Türkiye'de sadece Türkçeyi değil, Türklerin ne kadar yardımsever olduklarını da öğrendik" dedi.

28 Temmuz'da yaşanan kazada, Tatyana Dmitriyeva ile birlikte Belarus vatandaşı Lüdmila Alakseykhuk, Türk Mehmet Ali Aksoy ve Hırvat Rahim Zeca da yaralanmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 17:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?