8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Kereste fabrikasında yangın

Eskişehir'de bir kereste fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışmasıyla söndürülebildi.


Edinilen bilgiye göre Batıkent Mahallesi'nde bulunan Keresteciler Sitesi'nde Emrullah Akkaş'a ait kereste fabrikasında, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Fabrika içindeki kereste malzemelerinin tutuşması neticesinde kısa sürede büyüyen alevler, fabrika bahçesine de sıçradı. İhbar üzerine olay yerine gelen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 8 itfaiye ekibi, yangına müdahale etmeye başladı. İtfaiye görevlileri yetersiz kalınca, muhtelif kamu kurum ve kuruluşları ile 1. Hava Kuvvet Komutanlığı ve İnönü İlçe Belediyesi itfaiyesinden de yardım istendi. Bu arada itfaiye ekiplerinin çalışmasına kolaylık sağlaması için fabrikanın demir korkulukları iş makinesiyle yıkıldı.

Alevlerin fabrikanın tiner deposuna yaklaşması ise korkulu anların yaşanmasına sebep oldu. Yangın, yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alınabildi. Tamamen söndürülen yangında büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Ekipler, yangının çıkış sebebi ve hasar tespitine ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2007 Cumartesi 02:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?