6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Kick boks aile bağlarını güçlendiriyor

Eskişehir'de bir spor kulübünde kick boks öğrenen 11 ailenin fertleri, aile içi bağlarının güçlendiğini ifade etti.

Eskişehirli Güvenç, Ala, Sarıbardak, Ercan, Kuzu, Köksal, Ergüder, Ergel, Yalçın, Ünlüer ve Erbaş aileleri, ortak bir faaliyet içerisinde olmak için Erdinç Aygün antrenörlüğünde kick boks yapıyor.

Ercan ailesinin reisi Mustafa Ercan, sağlıklı ve zinde kalabilmek için başladığı kick boksa daha sonra 7 yaşındaki kızı Özgenaz'ı da başlattığını belirterek, "Kızımın da sağlıklı yaşama alışkanlığı edinmesini ve bunun yanı sıra ortak bir uğraşı vermek istedim. Bu sayede ona daha yakın olabileceğimi, onun da bana kendini daha rahat ifade edebileceğini düşündüm" dedi.

13 yaşındaki oğlu Sezer'i spora teşvik eden Hikmet Sarıbardak ise, spora başladıktan sonra oğlunun özgüveninin artığını ve çevresiyle olan ilişkisinin olumlu yönde değiştiğini ifade etti. Sarıbardak, "Oğlumla daha yakından ilgilenme fırsatı buldum. Birlikte geçirdiğimiz zamanın artması neticesinde ilişkimiz güçlendi. Paylaşımın artması sebebiyle de aramızdaki güven ve anlayış arttı" diye konuştu.

Kızı Şeymanur'u kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora başlattığını ifade eden İhsan Ala da, "Spora ayırdığımız zaman sayesinde en azından haftada en az 8-10 saatlik karşılıklı etkileşim içeren bir aktivite yapabiliyoruz. Bu durum sayesinde kızımla aramda belli ölçüde empati duygusu gelişti" ifadesini kullandı.

Babası Nail, annesi Figen ve kardeşi Baran'la birlikte kick boks antrenmanlarına katılan Neslihan Güvenç ise, spor sayesinde ailesinde bir ekip anlayışı doğduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?