3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

'Kılıç' Operasyonu sevinci

Eskişehir’de, 4 ay içinde 40 evden hırsızlık yapıp, bir otomobil çaldıkları iddia edilen 4 kişi, polisin "Kılıç" adını verdiği operasyonla yakalandı. Adliye sevk edilen zanlılar, basın mensuplarına saldırdı.

Edinilen bilgiye göre, çeşitli semtlerde bulunan 40 evin soyulması ve bir otomobilin çalınmasıyla ilgili çalışma başlatan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, 1.5 aydır takibe aldıkları ve 12 ayrı suçtan sabıkası bulunan Seyfullah A.’yı (23) yakalayarak gözaltına aldı. Şahsın verdiği ifadelerden yola çıkan polis, toplam 58 suçtan sabıkası olan zanlılar Mesut B. (24), Mehmet Y. (29) ile F.A.’yı (17) da suçüstü yakaladı. Hırsızların çaldıkları 20 milyar değerindeki malzemelerden elektronik eşya, bağlama ve bir adet gümüş işlemeli kılıç ele geçirildi.

Çalıntı malları satın aldıkları belirlenen 3 kişi hakkında da soruşturma başlatıldı. Bulunan çalıntı mallar, Emniyet Müdürlüğü’nde sahiplerine teslim edildi. Sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen 4 zanlı, basın mensuplarına saldırdı. Firardaki zanlı Şevket B.’nin ise yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, her şeyin polisten beklenmemesi gerektiğini belirterek, "Burası küçük bir köy değil. Her yere, her eve bir polis görevlendirmeye gücümüz yok. Vatandaşlarımız hırsızlık olaylarına karşı kendi güvenlik tedbirlerini almalı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 16:05:51
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 17:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yalçın BİLİK IP: 85.100.225.xxx Tarih : 16.04.2005 07:44:55
İlk önce bu operasyonu yapan polisi kutlamak gerekir.Acaba gerçekten birilerinin canımı yandı yoksa terfi günlerimi yaklaştı. Polis kimin nerede ne zaman ne yaptığını biliyor.Hırsızları.kapkaç yapanları çok iyi biliyor. Acaba eskişehirde bu tür olaylar kimler tarafından yapılıp sonucunda ne oluyor.Cezamı veriliyor yoksa salınıp kendilerine pirimmi veriliyor. Eskişehir de 3 4 mahalle var ünlü.KUYUBAŞI ve ZAFER mahallesi.Burdaki olaylara nasıl hakim olabiliyorlar.KUYUBAŞI na kimsenin giremediği konuşuluyor acaba doğrumu. Evim 1984 yılında soyuldu.Bugüne kadar failleri bulunamadı. Memur işini herzaman layikiyle yapsın sırf terfi zamanı değil.