3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Kılıçlar'dan Ticaret Borsası'na ziyaret

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, alın terini akıl terine dönüştürebilmenin yolunun verimlilikten geçtiğini söyledi.

Vali Kılıçlar, Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Öğütür, "1926 yılından beri faaliyet gösteren borsamızın 55 bin metrekarelik alan üzerinde idare binası, toplantı salonu, 452 metrekarelik satış salonu, laboratuvarı, 80 tonluk elektronik TIR kantarı, 60 tonluk elektronik kamyon kantarı, 26 yazıhanesi ve 126 kapalı deposu bulunmaktadır” dedi.

Öğütür, ticaret borsalarının kanunda yazılı esaslar çerçevesinde borsaya dahil maddelerin alım, satım ve borsada oluşan fiyatların tespit ve ilanı işleriyle meşgul olmak üzere kurulan kamu tüzel kişiliğine sahip kurumlar olduklarını kaydetti.

Verimli olunmadan güçlü olunmadığını ifade eden Vali Kılıçlar ise, “Alın terini akıl terine dönüştürebilmenin yolu da verimlilikten geçiyor. Ticaret borsaları bulundukları yerlerde üretimi, tüketimi ve pazarlaması yeterli olan maddelerin, alım-satım fiyatlarının serbest rekabet düzeni içinde tespit ve ilanı işleriyle meşgul olan organize pazarlardır” diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 15:52:37
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 16:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?