5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Kırım Sürgünü'nün 66. yılı

KIRIM SÜRGÜNÜ'NÜN 66. YIL DÖNÜMÜ

18 Mayıs 1944 tarihinde Kırım Türklerinin vatanlarından sürülmesi ve katledilmesi, soykırımı simgeleyen ilk anıtın yapıldığı Eskişehir'de lanetlendi.

Eskişehir'in Tunalı Mahallesi'ndeki anıta üzerinde, "18 Mayıs 1944 Kırım sürgün ve katliamını lanetliyoruz" yazılı siyah çelenk bırakan Türk Ocağı Şube Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, sürgün kararının üzerinden geçen bunca yıla rağmen Kırım Türklerinin karşı karşıya kaldığı katliamın faillerinin yargılanmadığına ve bundan dolayı hiç kimsenin cezalandırılmadığına dikkati çekti. Ünal, "Bu meseleyi hissetmek yetmez, dünyaya taşımalı. Dünya böyle bir zulüm görmedi. Gariptir, bu milletin kültüründe sivrisineği

bile ezmek yok. Ama bugün katliam, soykırımla bu millet itham, mahkum edilmeye çalışılıyor. Ama kendi başına gelen soykırımlardan ve zulümlerden milletin mensuplarının çoğunun haberi yok ve dünyaya bunu taşımıyoruz. Peki, biz dünyaya neyi taşıyoruz? Biz dünyaya neyi anlatacağız?" dedi.

"Türk oğlu. 18 Mayıs 1944 Kırım Türkleri'nin Stalin canisi tarafından vatanlarından sürülüş ve katledişlerinin 66. yıl dönümü. Unutma, unutturma ve affetme" yazılı pankartın da açıldığı anma programına, MHP Eskişehir milletvekili Beytullah Asil ile vatandaşlar katıldı.

KIRIM SÜRGÜNÜ'NÜN 66. YIL DÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 13:55:03
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 14:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?