3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Kırım Tatar Kültür Evi açıldı

ESKİŞEHİR'DE KIRIM TATAR KÜLTÜR EVİ AÇILDI

Eskişehir'de, Kırım Tatar Kültür Evi törenle açıldı.

Odunpazarı ilçesinde hizmete açılan Kırım Tatar Kültür Evi'ne, Kırım Tatar Meclis Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Başkan Vekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun adı verildi.

Açılışa Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Kırım Tatar Meclis Başkanı ve Ukrayna Parlamentosu Başkan Vekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Kırım Tatar Üniversitesi Rektörü Fevzi Yakubov, Berhçesaray Belediye Başkanı Alexsandr Taryanik ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Kırımoğlu, Kırım Türkleri'nin Eskişehir'de kültür, sanat ve sosyal faaliyetlerini yürüteceği, örf, adet ve geleneklerini yaşatacağı nadide bir kültür merkezine sahip olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Kırım Tatar Kültür Evi'nin halkımıza, hemşehrilerimize ve Tatar soydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca, Kültür Evi'nin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan Başkan Sakallı ve Vali Kılıçlar'a teşekkür ediyorum" dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise, Kırım Tatar Kültür Evi'nin, bu yıl sonu itibariyle tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde restore edilen 240 evden biri olduğunu açıkladı.

ESKİŞEHİR'DE KIRIM TATAR KÜLTÜR EVİ AÇILDI
ESKİŞEHİR'DE KIRIM TATAR KÜLTÜR EVİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 15:49:01
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 18:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?