3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Kıskançlık cinayetine 25 yıl hapis

Eskişehir'de, kafede karşılaştığı eski sevgilisinin erkek arkadaşını bıçakla öldüren sanık 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık Güneş Kartal (26) bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Kartal, duruşmada verdiği ifadesinde, "İstanbul'dan gelen arkadaşlarımla Porsuk Çayı kenarında dolaşırken, tuvalet ihtiyacımı gidermek için bir kafeye girdim. Kafe içerisinde 5 yıl önce duygusal ilişki yaşadığım eski sevgilim A.Ç. ile çıkan Gökhan Günay'ı gördüm. Gökhan'ı birden karşımda görünce sinirlerim boşaldı, ellerim titremeye başladı. Dışarı çıkıp beni bekleyen arkadaşlarımın yanına gittim. Onlara durumu anlattım. Beni sakinleştirmeye çalıştılar. Ardından arkadaşlarımı gönderdim. Ben de kafe karşısına geçip, Gökhan'ın dışarıya çıkmasını bekledim. Gökhan dışarıya çıktığında yanına giderek eski kız arkadaşımı uyuşturucuya alıştırdığı için uyarmak istedim. Ancak, istemeden katil oldum. Kız arkadaşımı uyuşturucuya alıştırdığını bir yerden duymuştum. Bu konuda konuşmak için yanına yaklaştım. Korkutmak için bıçağımı çıkartarak kalçasına dayadım. Daha sonra kavga
çıktı. Kavga sırasında Gökhan ile birlikte yere düştük. Düşme sırasında bıçak, Gökhan'ın göğsüne saplanmış. Öldürmek istemedim. Cinayeti kasten işlemedim" dedi.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, Güneş Kartal'ı 25 yıl hapse mahkum etti.

28 Mayıs 2008 tarihinde İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda meydana gelen olayda, Güneş Kartal, bir kafede karşılaştığı eski sevgilisinin erkek arkadaşı Gökhan Günay'ı (27) kıskançlık krizine girip göğsünden bıçaklamış, ağır yaralanan genç hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti. Olayın ardından polis merkezine giderek teslim olan Kartal, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 16:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?