9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Kızları bankada unuttular!

ESKİŞEHİR'de lise öğrencisi Tuğba Koyun, sınıf arkadaşı Gizem Ceren Aksu ile ziyaretine gittiği annesinin çalıştığı bankada boş bir odada sohbete dalınca mahsur kaldı. Güvenlik görevlisinin bankayı kilitlemesinden sonra odadan çıkan iki genç kızın dolaşmaları üzerine alarm çalınca polis ekipleri çevresini kuşattı. Olay yerine gelen banka müdürünün kapıyı açmasıyla dışarı çıkan Koyun ve Aksu'nun çevredeki polisler nedeniyle oldukça korktukları görüldü. 

Olay, saat 20.30 sıralarında İsmet İnönü Caddesi’ndeki Ziraat Bankası Porsuk Şubesi’nde meydana geldi. Lise birinci sınıf öğrenci 15 yaşındaki Tuğba Koyun, aynı yaştakı sınıf arkadaşı Gizem Ceren Aksu ile birlikte okul çıkışı annesi Zuhal Koyun’un memur olarak çalıştığı Ziraat Bankası Porsuk Şubesi’ne gitti. Bir süre anesinin yanında kalan Tuğba, daha sonra arkadaşı Gizem ile birlikte banka içerisinde dolaşmaya başladı. Mesai saatinin bitmesi nedeniyle kapanan banka içerisinde annesinin hesaplarını tamamlamasını bekleyen liseli iki genç kız, üst kattaki boş olan odaların birinde sohbete daldı. 

Anne Zuhal Koyun, kızının eve gittiğini zannederek saat 20.30 sıralarında güvenlik görevlisi Ramazan Akkoca ile birlikte bankadan çıktı. Zuhal Koyun uzaklaşırken, 49 yaşındaki güvenlik görevlisi Ramazan Akkoca, bankanın kapısını kilitledi. Akkoca, yaklaşık 40-50 metre uzaklaştığı sırada bankanın alarmları çaldı. Hemen geri dönen güvenlik görevlisi Akkıca, içeride 2 kişinin sağa-sola panik içinde koşuşturduğunu görünce hemen cep telefonuyla polisten yardım isteyip, banma görevlilerini aradı. 

İhbar üzerine alarma geçen polis ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek bankanın çevresini kuşattı. Polisler içeride lgenç genç kızı görünce çok şaşırdı. Banka müdürünün de olay yerine gelmesiyle güvenlik görevlisi kapıyı açtı. Liseli 2 kız polisler tarafından ekip otosuna bindirilerek Çarşı Polis Merkezi’ne götürüldü. Oldukça korktukları anlaşılan Tuğba ve Gizem, ifadeleri alındıktan sonra şikayetçi olunmaması üzerine ailelerine teslim edildi. 

Ziraat Bankası yetkilileri olayın bir yanlış anlamadan kaynaklandığını belirterek, “Banka güvenlik görevlisi bizde personel olarak çalışan annesini ziyarete gelen liseli kız ile arkadaşının içeride kaldığının farkına varamamış. Banka kapandıktan sonra alarm sesi üzerine geri dönmüş. Uzaktan banka içerisinde 2 kişinin olduğunu görünce hemen polisi aramış. Bankanın yanına geldiğinde ise içerideki kızlardan birinin personel çocuğu olduğunu tanımış ancak o zamana kadar polisler banka önüne gelmiş'' dediler.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 09:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burcu Burcu IP: 88.231.122.xxx Tarih : 30.12.2007 14:09:02

Vay şaşkınlar sizi çok güldüm ya :D:D