3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Koltuğa yapıştı

Türkiye Kızılay Derneği Eskişehir Şubesi’nin olağan genel kurulunda, Kızılay'da görmeye alıştığımız sert tartışmalar yaşandı. Gergin kongre sonunda, 34 yıllık başkan Selahattin Aktaş yeniden göreve getirildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Selahattin Aktaş ve Halil İbrahim Özdemir’in listelerinin yarıştığı kongrede, divan başkanlığını avukat Aydın Güngör yaptı. Kongrede, 2004 aidatlarını ödemeyen delegelerin tüzük gereği oy kullanmayacağı bildirildi. Bunun üzerine salonda sert tartışmalar yaşandı. Faaliyet raporunun okunduğu ve bütçenin onaylandığı genel kurul sonunda, 297 delegenin oyunu alan Selahattin Aktaş bir kez daha göreve seçildi. Diğer aday Halil İbrahim Özdemir ise 1 oy aldı. Kızılay Şubesi’nin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Selahattin Aktaş, Erkan Besler, Necmi Özyürek, Nejat Demircan, Fahrettin Peksaygılı, Ufuk Uysal, Şadan Aktaş, Sıtkı Öztürk, Mahir Eldem, Abdullah Ataklı, Vedat Ergün, Hilmi Çelik, Murat Sanlar, Cemalettin Koyun ve Ünsal Dalgın."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 19:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ünsal Dalgın IP: 85.96.32.xxx Tarih : 11.03.2005 20:05:33
karayolları genel müdürlüğünden gelme Selahattin Aktaş'ın hala kirada oturduğunu, ev kirasını Arçelik'de kalite kontrol mühendisi olan oğlunun ödediğini elbette bilemezsiniz. yerel gazetelerin haberlerinden alıntı yapıyorsunuz bu kesin. ancak, haberi yazarken, karşı taraftaki insanın görüşüne başvurmak, basın etiği açısından şartrtır. Kızılay'da süleymancı grubun baskıları ve yönetimi ele geçirme çabası, kızılayı daha iyi yöneteceklerinden değil, Sakarya öğrenci yurdu, Hilal öğrenci yurdu ve benzeri tekkelere Kızılayın imkanlarını pompalamaktı. 75 yaşındaki Aktaş, bu işi Allah rızası için çıkar gözetmeksizin gelenler olursa bırakacaktır. Kızılayı daha iyi tanımanız için benimle temas kurarsanız, gerekli bilgileri belgeleriyle size aktarabilirim saygılarımla Ünsal dalgın Gazeteci yazar. Sonhaber gazetesi.. basın konseyi il temsilcisi