3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Köpek yarışması düzenlenecek

Köpek Irkları ve Köpek Bilimleri Federasyonu'nun (KİF) Eskişehir'de düzenleyeceği "İngiliz Irkları Bahar Mera Yarışması", 24 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Vişnelik Mahallesi Öğretmenler Caddesi'nde bulunan Nuh'un Gemisi Veteriner Kliniği'nde veteriner hekim Naci Uncu ile birlikte basın toplantısı tertipleyen KİF Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yabancı Diller Bölümü Başkan Yardımcısı Ümit Özkanal, Eskişehir'de ilk kez Cumartesi günü üniversitenin Çamlık Kampüsü bahçesinde 'kayıt ve ırk değerlendirme" faaliyetinin, Pazar günü ise Musaözü Mollaoğlu merasında İngiliz fermalı av köpeklerine yönelik 'Bahar Mera Yarışması'nın organize edileceğini söyledi.

Özkanal, "2006 yılında İstanbul merkezli olarak kurulan Köpek Irkları ve Köpek Bilimleri Federasyonu, ülkemize ait yerli ırkların Türkiye ve Türk milleti adına uluslararası platformda kaydedilmesini sağlamak, tüm köpek ırklarının Dünya Köpekbilimi Federasyonu (FCI) üyesi tüm ülkelerde üretilip bakıldıkları şartlar altında ülkemizde de üretilip bakılmalarını sağlamak, bunların soylarının bilinebilmesi için bir soy kütüğü oluşturmak ve soy kütüğünü tutmak maksadıyla ülkemizde farklı tarihlerde ve illerde muhtelif faaliyet ve yarışmalar düzenliyor" dedi.

Yarışmanın Sırbistan asıllı FCI hakemlerinden Dr. Milivoje Uroseviç ile Borivoje Yoksimoviç yönetiminde yapılacağını kaydeden Ümit Özkanal, "Yarışmada, ben ve diğer ulusal hakem Hakan Cansever hakem asistanlığı yapacak. Bu faaliyetlerde, Nuh'un Gemisi Veteriner Kliniği hekimleri Naci Uncu ile Gönen Bağatır da gözlemci ve yardımcı olarak yer alacaklar. Etkinliklere tüm Eskişehirliler davetlidir" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?