5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Köpeklere hijyenik ped!

KÖPEKLERE HİJYENİK PED

Eskişehir'de bir medikal firmanın köpekler için özel geliştirdiği hijyenik ped, maket ve canlı hayvanlar üzerinde test edildi.

Çapa Grubu Genel Koordinatörü Niyazi Çapa, Eskişehir'in İstiklal Mahallesi'ndeki hayvanlara yönelik Türkiye'nin ilk ortez protez atölyesinde, yeni projeleri olan köpek bezini tanıttı. Bezi önce maket, sonra da canlı hayvanların altına bağlayan Çapa, sahipli köpeklerin mağaza önlerine pislemesi yüzünden çıkan kavgalara sık sık şahit olduğunu belirtti. Niyazi Çapa, "Boynunda zincir olan hayvanı suçlayamayız. Suçlu, hayvanı gezdirendir. Avrupa'da bu iş şöyle yapılıyor. Hayvanseverlerin yanlarında özel

kürek var, hayvanın pisliğini o kürekle poşetin içine atıyorlar. Piyasada 8-10 liraya satılıyor. Özellikle parklarda adım başı hayvan pisliği var. Çocuklar onunla oynuyor. Sağlıklı insanın olabilmesi için sağlıklı hayvanımızın olması lazım. Hayvanseverler bu zahmete katlansınlar. Nasıl çocuğuna bez bağlıyorsa aynı şekilde havyanının altına da bezini bağlasın. Biz bunu geliştirdik. Bundan sonra köpekler kakasını, çişini bu beze yapacak. Hayvanların caddeleri ve parkları kirletmemesi sonucu bu yüzden çıkan kavgalara da son vermiş olacağız" dedi.

Çapa, şu anda prototipleri üzerinde çalıştıklarını ifade ettiği köpek bezinin kısa sürede seri üretimine geçeceklerini kaydetti.

Sakat hayvanlar için yerli atel, korse, patik, yürüteçin yanı sıra son olarak kırık ve çatlak kemiğe çakılan plak üretmeyi de başardıklarını vurgulayan Niyazi Çapa, "Türkiye'de hiç kimse bugüne kadar hayvanlarla ilgili yardımcı sağlık malzemeleri üretmeyi düşünmemiş. Biz düşündük ama geç düşündüğümüz için kendimizi suçlu sayıyoruz" diye konuştu.

KÖPEKLERE HİJYENİK PED
KÖPEKLERE HİJYENİK PED
KÖPEKLERE HİJYENİK PED
KÖPEKLERE HİJYENİK PED
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 09:57:01
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 10:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?