6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Koreli öğrencilerden sürpriz ziyaret

Güney Kore'li bir grup üniversite öğrencisi genç kız, 1 yıl önce Eskişehir'de tanıştıkları üniversiteli arkadaşlarını evinde ziyaret etti.

Bir yıl önce Türkçeyi ve Türk geleneklerini öğrenmek için Güney Kore'nin Kookmin Üniversitesi'nden Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma Uygulama Merkezi'ne (TÖMER) gelen Misun (23) adlı genç kız, Eskişehir'e yaptığı ziyarette Anadolu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencisi İlayda Ömür Köse'yle (21) tanıştı.

Aradan geçen sürede arkadaşını unutmayan Misun, arkadaşları Da Youg (20), Da Som (20) Bomi (20), Duk Sung (20) ve Sunsin (21) ile birlikte İlayda Ömür Köse'yi evinde ziyaret etti. Hiç beklemediği bir anda Misun'u ve arkadaşlarını karşısında gören Köse, şaşkınlığını gizleyemedi. Bir süre sohbet eden öğrenciler ardından kentin tarihi ve turistlik yerlerini gezerek hoşca vakit geçirdi.

Misun, amaçlarının Güney Kore ile Türkiye arasında bir dostluk köprüsünü oluşturmak olduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıl ailelerimizi de Türkiye'ye getireceğiz ve burada tanıştığımız Türk arkadaşlarımızın aileleriyle birlikte olmalarını sağlayacağız. Türk gelenek ve göreneklerini öğrenip ülkemize taşıyacağız. Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyoruz. Ayrıca ülkemizde Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin yaptığı yayınları ilgiyle izleniyor. Bizler yurt dışında eğitim görmek isteyen arkadaşlarımıza eğitim kalitesi oldukça yüksek olan Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Osmangazi Üniversiteleri'ne (ESOGÜ) gitmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

Köse de Güney Koreli arkadaşlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yabancı öğrenciler Eskişehir'e ilgi gösteriyor. Burada AÜ ve ESOGÜ üniversitelerinde yapılan eğitimi takdirle karşılıyor. Özellikle Porsuk Çayı ve Adalar mevkisi ve Tarihi evler konukların çok ilgisini çekiyor. Kendileriyle Frigya Vadisi'nde bir gezi yaptık, çok beğendi" diye konuştu.

Kookmin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitim gören ve kara kalem portre yapan öğrenciler, Köse ve yakınlarının portrelerini çizerek hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 15:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?