5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Kredi borcu karanlığa mahkum etti

BABANIN KREDİ KARTI BORÇLARI, ÇOCUKLARI MUM IŞIĞINA MAHKUM ETTİ

Eskişehir'de, hasta kızının tedavisi için kredi kartı kullanmak zorunda kalan emekli bir babanın ödeyemediği borçları yüzünden, evin elektrik ve suyu kesildi. Mum ışığında ders çalışmak zorunda kalan ailenin 4 çocuğu yetkililerden yardım istedi.

Çamlıca Mahallesi Elmalık mevkiinde bir evde ikamet eden emekli işçi Nihat Yeşilkuşak'ın (45) maaşına, epilepsi hastalığı olan kızının tedavisi için kullandığı kredi kartının borçlarını ödeyemeyince haciz geldi. Maddi sıkıntı içine girerek çok zor günler geçiren ailenin bir de ödeyemedikleri faturalar yüzünden elektriği ve suyu kesilince olan çocuklarına oldu. Liseye giden Sinem Yeşilkuşak (17), Semih Yeşilkuşak (13), ilköğretim okulunda öğrenim gören Salih Yeşilkuşak (12) ile Şeyma Yeşilkuşak (8), akşamları yaktıkları mum ışığıyla ders çalışmak zorunda kaldı. Talihsiz çocuklar, artık aydınlıkta ders çalışmak istediklerini söyledi.

İçinde bulundukları maddi sıkıntıdan kurtulmak için tarlada işçilik yaptığını söyleyen anne Saadet Yeşilkuşak da kendilerine değil, çocuklarına yardım edilmesini isteyerek, ''Önceden elektrik ve suyumuz kesik değildi. Borcumuz da pek fazla yoktu. Eski Tepebaşı Belediye Başkanımız bize yardım etmiş, elektrik ve suyumuzu açtırmıştı. Yerine gelen yeni belediye başkanımız bize yardım etmeyince yeniden elektrik ve suyumuz kesildi. 1.5 yıldır suyumuz ve cereyanımız kesik. Ben kimseye muhtaç olmak istemiyorum.

Param olsa hemen yatırırım. Yetkililerden yardım etmelerini istiyorum. Ben kendimiz için değil, çocuklarımın eğitimi için bunu istiyorum. Onların okumasını istiyorum ama buna gücüm yetmiyor. Bu yüzden büyüklerimizden yardım bekliyorum. Kızım epilepsi hastası olduğu için bankadan kredi çekerek tedavisine harcadık. Kredi borcumuz varsa da bunu keyfimizden almadık. Oğlum da bir göçük altında kalarak bacağından iki kez ameliyat oldu. Ben hangisine yetişeyim? Okullar açıldı, para istiyorlar. Ben dört çocuk

okutuyorum. Böyle bir durumda iken nasıl okumalarını bekleyeyim? Ne bana ne eşime yardım edin, sadece çocuklarıma yardım edin yeter'' dedi.

Elektriklerin açılmasını isteyen ailenin en küçük çocuğu ilköğretim okulu öğrencisi Şeyma Yeşilkuşak ise, öğretmenlerinin televizyon ve bilgisayardan verdiği ödevleri yapamadığım için sınıfta arkadaşlarının dalga geçtiğinden yakınarak, "Hocamız bana yapamadığım ders yüzünden kötü not verdi. Gece öğretmenlerimin verdiği ödevlerimi mum ışığında yazmak zorunda kalıyorum. Bu gözlerimi çok yoruyor, tam olarak çalışamıyorum'' diye konuştu.

Baba Nihat Yeşilkuşak, borçları yüzünden emekli maaşını alamadığını anlatarak, "Maaşım borçlarıma kesiliyor. Yetkililerden yardım etmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

BABANIN KREDİ KARTI BORÇLARI, ÇOCUKLARI MUM IŞIĞINA MAHKUM ETTİ
BABANIN KREDİ KARTI BORÇLARI, ÇOCUKLARI MUM IŞIĞINA MAHKUM ETTİ
BABANIN KREDİ KARTI BORÇLARI, ÇOCUKLARI MUM IŞIĞINA MAHKUM ETTİ
BABANIN KREDİ KARTI BORÇLARI, ÇOCUKLARI MUM IŞIĞINA MAHKUM ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 11:20:02
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 18:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?