9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Kredi kartı borcu için banka soygunu

Eskişehir'de, bir bankanın şubesine yüzünde kar maskesi, elinde kuru sıkı tabancayla girip 5 bin YTL isterken, bankanın güvenlik görevlisi, vatandaşlar ve polisler tarafından yakalanan işsiz genç, silahla nitelikli gasp suçundan tutuklandı.

Yüzündeki kar maskesi ve elindeki kuru sıkı tabancayla dün akşam saatlerinde Sivrihisar Caddesi'nde faaliyet gösteren bir banka şubesine girip soygun girişiminde bulunan ve kısa süre sonra etkisiz hale getirilip yakalanan Sedat Balcı (27), emniyetteki ifadesinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Balcı, “silahla nitelikli gasp” suçundan tutuklandı.

Sedat Balcı'nın 5 bin YTL'yi bulan kredi kartlarının borucunu ödemek için soygun yapmaya çalıştığı bildirildi.

OLAY

Yaklaşık 5 ay önce işçi olarak çalıştığı fabrikadan atılan Sedat Balcı, yüzünde kar maskesi ve elindeki tabancayla Sivrihisar Caddesi'nde faaliyet gösteren bir bankanın şubesine girmiş, silahını doğrulttuğu görevli Ümit Karakahya'ya, “Benim 5 bin YTL'ye ihtiyacım var. 

Çabuk parayı ver” diye bağırmıştı. Bu sırada şubede bulunan bankanın güvenlik görevlisi Beytullah Demir, üzerindeki tabancayı şüpheli Sedat Balcı'ya doğrultmuş ve silahını bırakmasını istemişti. Bankada bulunan müşteriler, güvenlik görevlisi ve polislerce etkisiz hale getirilen Balcı'nın sabıkasının bulunmadığı kaydedilmişti.


a.a
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 18:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdi tekıner IP: 85.98.69.xxx Tarih : 4.04.2007 10:30:41
bu ulku oyle bır ulke kı arkadasım genc daha yapa bılr bence bu kadar agır ceza hak etmemıs yaptıgını akıllıca buldum bende bu durumda olsam aynı seyı yapardım