4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Kredi verilmezse eylem var!

Eskişehir Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ramazan Karakaya, kendilerine 5-6 milyon TL kredi verilmesini isteyerek, bu taleplerinin yerine getirilmemesi halinde Ankara Yolu'nu trafiğe kapatacaklarını söyledi.

Karakaya, krizin en çok kamyoncu esnafını vurduğunu öne sürerek, "Kamyoncu esnafı, büyük sıkıntı içinde. Bırakın akaryakıt almayı, evine ekmek parası bile götüremiyor. Patlamak üzereyiz. Bize yardımcı olunmasını istiyoruz. Bin 650 üyemiz, 2 bin aracımız var. 10 bin kişi buradan ekmek yiyor. Bağlantılı olduğumuz firmalarla birlikte 30-40 bin kişiye hitap ediyoruz. Çok acil krediye ihtiyacımız var. Üyemize beş kuruş ödeyecek gücümüz kalmadı. Devlet bize 5-6 milyon TL kredi verirse, ancak düzlüğe çıkabiliriz" dedi.

Kent ekonomisine her yıl 100 milyon TL katkı sağladıklarını ve her ay yarım milyon TL vergi ödediklerini açıklayan Ramazan Karakaya, "Burada bin 650 fabrika var. Hepsi birer mini fabrika. Hepsi birer, ikişer muavin çalıştırıyor, hepsi defter tutuyor ve vergi ödüyor. Türkiye'nin en büyük kooperatifiyiz. Burası iflas ederse Eskişehir biter de, Türkiye'de olumsuz etkilenir" diye konuştu.

Kontak anahtarlarını gösteren kamyoncu esnafı ise, mazot alamadıkları için yüklü araçlarının kooperatif bahçesinde bekletmek zorunda kaldıklarını ve yola çıkamadıklarını anlattı. Kamyoncu esnafı, "Kamyoncuların gizli kahramanlığı artık bitti. Biz el frenini çektik, garajdan çıkamıyoruz. Simit yiyerek günümüzü geçiriyoruz. Arkadaşlarımıza çay söyleyemiyoruz. Akşam ekmek alamadığımız için eve gidemez hale geldik. Başbakanımızı seviyoruz, bize yardım elini uzatmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Taşıyıcılar Kooperatifi'nden geçer. Artık kartlarımızı açık oynayacağız. Biz hibe değil, kredi istiyoruz. Başka bir çaremiz kalmadı. Ankara Yolu'nu trafiğe kapatmaya hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 16:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?