9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Küçük Dila yaşam mücadelesi veriyor

Eskişehir'de geçirdiği trafik kazasında annesi ile ablasını kaybeden ve 4 gündür komada bulunan 7 yaşındaki Dila Atmaca yaşam mücadelesi veriyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Arslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa Devlet Hastanesi doktorlarından Osman Atmaca'nın kızı Dila Atmaca'nın, 5 Ağustos'ta geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanıp şuuru kapalı olarak hastanenin acil servisine getirildiğini anımsattı.
Dila Atmaca'nın çocuk cerrahisinde genel tetkikleri yapıldıktan sonra beyin cerrahisi yoğun bakımı ünitesine alındığını anlatan Doç. Dr. Arslantaş, şöyle konuştu:

“Dila'nın sağ omuzunda parçalı kırığı, Akciğer zarında da kanaması vardı. Akciğerlerine baskı yapan bir durumu vardı yani. Bu nedenle Dila'ya hemen acilen göğüs tüpü takıldı. Omuzu, alçıya alındı. Durumu toparladıktan sonra cerrahisi de düşünülüyor. Göğüsteki kanaması tüple boşaltıldı. Bugün itibariyle tüp çıkartıldı. Beyin tomografisinde bir miktar ödem tespit edildi. Kafatasında küçük bir çökme kırığı var ama acil cerrahi müdahale gerektirecek bir durum değil.”

“ZOR BİR MÜCADELE”

Doç. Dr. Arslantaş, şu anda Dila'nın solunum makinesine bağlı olmadığını beyin cerrahisinde yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini anlatarak, “Beyin MR'ında hücrelerde bir miktar hasarlanma tespit ettik, 3 ayrı noktada. Bunlardan biri de beyin sapı. buradaki hasarlanmalar ciddidir. Solunumla ilgili yaşadığı problemlerin sebeplerinden biri de o zaten. Şuuru hala kapalı. Ufak tefek gözlerinde hareketlenmeler başladı, bu umudumuzu artırıyor. Umutluyuz ama mutsuzuz. Zor bir mücadele. Bugünkü beyin MR'ı bu tedavinin uzun süreceğine yönelik mesajlar verdi” dedi.

Dila'ya beyin hücrelerindeki yaygın hasardan dolayı cerrahi müdahale düşünmediklerini ifade eden Doç. Dr. Arslantaş, “Bu gibi hasarlarda hastanın genç olması avantaj. Akciğer ve beyin problemlerinin, zaman içinde toparladıkça düzeleceğini umut ediyoruz. Genel tablosu itibariyle şu anda derin komada. Hayati tehlikesi yüksek oranda devam ediyor. Beyin cerrahisinde gözetim altında tutuğumuz Dila'yı şu anda anestezi, ortopedi ve çocuk cerrahisi aynı anda takip ediyor” diye konuştu.

OLAY

Veysel Yerlikaya (25) idaresindeki TPP-438 plakalı otomobilin Sivrihisar'a bağlı Kaymaz beldesi kavşağında, Bursa Devlet Hastanesi doktorlarından Osman Atmaca (43) yönetimindeki 16 BYR 24 plakalı otomobille çarpışması trafik kazası meydana gelmişti.

Kazada Dr. Osman Atmaca'nın eşi Zeynep Atmaca (33) olay yerinde, ağır yaralanan kızı Simay Atmaca da (8) kaldırıldığı ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Kazada ağır yaralanan Dila Atmaca, ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, diğer yaralılar Dr. Osman Atmaca, Veysel Yerlikaya, Hatice Köroğlu, Semiha ve Ayşe İstel Sivrihisar Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.
Zeynep ve Simay Atmaca'nın cenazeleri 6 Ağustos'ta Bursa'da toprağa verilmişti.

AA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 10:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?